Війська Японії заходять в Україну: Київ створює новий потужний антиросійскій союз

Вперше в історії незалежної України Київ і Токіо можуть провести спільні маневри збройних сил.

17 березня міністр оборони України Андрій Таран провів двогодинні переговори в Токіо з міністром оборони Японії Нобуо Киши. Захід тривав в два рази довше, ніж було заплановано протоколом.

В результаті японська сторона підтвердила залучення своїх Сил самооборони до проведення навчань на території України “Сі Бриз-2021”. Також Японія заявила про намір приєднатися до навчань “Спільні зусилля-2021”, повідомляє прес-служба Міноборони України, передає Діалог.ua.

В українському відомстві зазначили, що міністри також торкнулися теми можливого обміну досвідом військовослужбовцями країн.

Другий раунд консультацій з питань безпеки запланований на осінь.

Переговори України і Японії відбувалися на тлі зростаючого протистояння США і Росії, а також погроз Кремля ескалацією на Донбасі.

Експерти вважають, що поява нового військового союзника Києва Москва може розцінювати як сигнал про посилення обороноздатності ЗСУ і розширення списку незгодних з політикою Кремля країн. У майбутньому цей військовий альянс може стати вагомим аргументом у завершенні конфлікту на Донбасі і деокупацію Криму. Важливу роль зіграє тривалий територіальну суперечку Токіо і Москви щодо приналежності Курильських островів .

Війська Японії заходять в Україну: Київ створює новий потужний антиросійскій союз