Попався! Вже в камері! Пізно вночі – Семенченка закрили: жодної застави! Просто в суді – прижали

Печерський районний суд Києва взяв під варту без права внесення застави екскомандира батальйону “Донбас”та колишнього народного депутата Семена Семенченка.

Про це він заявив у відеозверненні за підсумками судового засідання, оприлюдненому в Facebook.

“Йду за ґрати. Заперечую всі звинувачення і бруд котрий був заготовлений спеціально для цього дня. Нехай ті хто буде після нас будуть більш розумнішими і не так вірити в свою власну Державу. Прошу допомогти моїй родині”, – написав Семенченко.

У оприлюдненому відео Семенченко заявив, що вчинені щодо нього дії – це “провокація РФ”.

Відзначимо, що військовий Гліб Бабич (Позивний Лєнтяй) у своєму блозі у виданні “Обозреватель” у доволі жорсткій формі описав свою думку з приводу справи Семена Семенченка.

Далі прямим текстом:

Від Семена я очікував чогось подібного, безсумнівно.

Коли людина стає відомою на хвилі загальної боротьби за свою країну, але швидко переходить до процесу максимальної монетизації (і політичної в тому числі) цього – це називається “купити квиток”.

Я не хочу обговорювати Семена на війні – цим є кому займатися з обох сторін Семена.

Але те, що перші ластівки того, що він діє в якусь свою сторону – були ще там. А потім його дії стали методичними. І країни в них не було. Хоча згадувалася вона два рази на фразу.

Більш того. Вся його діяльність стала однозначно спрямованою на розрив того, що я вважаю правильним шляхом України.

А що є Україна Семенченко – я навіть аналізувати не хочу. Що б це не було – це спочатку мертве або покалічене. Це як на міну наступити. І саме до цієї міни завжди тягне Семена.

Коли у людини є комплекс Наполеона – це погано. Коли сама людина є додатком до цього комплексу – це треш. Але зате його легко можна грати кому завгодно. Чи можуть виявитися звинувачення серйозними і незаперечними? Можуть запросто

Семен до подібного йшов давно. Просто потрібен був той, хто підштовхне і профінансує. А таких – маса. І бабуся за спиною. І “суспільний запит” від любителів простих рішень на “хлопців, що прийдуть і порядок наведуть” – менше не стає. Ну так, щоб хунта, швидко всіх розстріляти, а потім – заживемо.

Семен на роль глави хунти підходить погано. Але сам так точно не вважає. Тому створення власного “Вагнера”, який обкатується там де заплатять – цілком логічний крок. Шкода, що серед тих 150 людей швидше за все виявляться і ті, з ким я не відмовлюся опинитися в одному окопі, в разі чого.

Поставки з Росії – цілком реальна фігня. Насправді, це складно тільки на перший погляд – вам скаже це будь-хто, хто мав досвід поставок запчастин з Росії до війни. І, до речі, це річ неминуче необхідна, на жаль. Але одна справа, коли ці схеми плете держава. А коли цим займається старий викривач-“редутнік” – це зворушливо і дивно.

Може це бути правдою? Може.

Хоча, може бабуся (а там обов’язково є хоч якась бабуся) – просто облажалася. Поки це все конспірологія. Але все, що робить Семен в останні роки – має стійкий запах грошей і розвалу. Тому – все можливо.

Як і те, що все це для нього організували виключно, щоб обліпити доказами і здати. Бо не шкода. Як жорстке попередження бабусі – онуку. Мовляв, наступного разу буде потужнішим, і скінчиться не так.

Тому, мені навіть цікаво як це буде розвиватися. Хто буде ходити під суди. Як це буде. Що буде в суді. І навіть – хто буде гучніше всіх кричати – винен! Ще до всяких дій і рішень.

Шкода мені Семена? Ні. Чи хочу я (в будь-якому випадку) абсолютної справедливості в його справі? Так. Чи може бути в результаті щось хороше і світле? Ні. Чи є в мені хоч крапля співчуття? Є. При самому серйозному розкладі – мені буде дуже шкода тих, кого Семен “потягне” за собою. З нормальних, але дезорієнтованих їм хлопців. При будь-якому результаті справи.

А поки я чекаю появу тега free_semenchenko. Шоу, судячи з усього, нас чекає обов’язково. P.S. Хоча… Зачекайте. Вони ще можуть виявитися “таємними агентами” – разом з Шевченко. Досвід є.

Попався! Вже в камері! Пізно вночі – Семенченка закрили: жодної застави! Просто в суді – прижали