Не зважаючи на вихідний! Сакварелідзе все розказав – наручники і камера, чому досі на свободі?! Зеленський добив – розігнати

Санкції скоро замінять накликання прокляття!)Навіщо витрачати 67 мільярдів на утримання правоохоронної системи, якщо крім РНБО нікому зайнятися лиходіями контрабандистами?)

Таким питанням задається колишній зам генпрокурора і друг Саакашвілі, Давид Сакварелідзе. Про це він пише в своєму Фейсбуці.

Таке хаотичне метання санкціями наліво і направо знецінює їх застосування та актуальність в цілому, як у випадку головної опори Путіна.

Такий крок показує абсолютну неефективність правоохоронної системи в цілому. Якщо крім вищого органу в країні нікому зайнятися звичайними контрабандистами, це, звичайно, дуже засмучує.

Так само не можу зрозуміти, чого така категорія злочинців боятися санкцій взагалі? Хіба у них офіційно лежать гроші на банківських рахунках? Або на себе оформлений бізнес / майно?

Навіщо їм робити ще і подарунок для виграшу в ЄСПЛ?Єдине, з чим вони вважаються і бояться, – це залізні наручники, вирок і кримінальна або громадянська конфіскація накраденого, чим досі, мабуть, нікому зайнятися.

Також Сакварелідзе прокоментував список контрабандистів, які потрапили до списку санкцій після засідання РНБО

“На місці Президента зібрав би всіх силовиків і з центру, і з регіонів і запитав би у них: чому ці хлопці досі на свободі і займаються« економічною диверсією »проти України?

«Іван Бокало (зареєстрований – Львів)Валерій Пересоляк (село Минай Закарпатської області, президент футбольного клубу “Минай”)Юрій Кушнір (село Старий Вовчанець Чернівецької області)Олександр Єрімічук (Чернівці)Орест Фірманюк (Виноградів Закарпатської області)Вадим Альперін (Одеса)Олександр Чудаков (Одеса, один з підозрюваних у справі ексголови Нацполіції Одещини Дмитра Головіна щодо розкрадання речових доказів (цигарок)Віктор Шерман (Одеса, бізнесмен, фірми якого займаються морськими вантажоперевезеннями)Олександр Кравченко (Одеса)Володимир Дідух ((львівський кримінальний авторитет, відомий за прізвиськом “Вова Морда”)»

І дав би їм місяць на вирішення проблеми. І ніяких санкцій не знадобилося б.

Якщо за кількома з них вже були перспективні справи в Антикор суді, то тепер вони матимуть привід розбити їх в ЄСПЛ. Скажуть був політичний підступ і 100% виграють.

Не зважаючи на вихідний! Сакварелідзе все розказав – наручники і камера, чому досі на свободі?! Зеленський добив – розігнати