Каспаров: Якщо б ви знали до чого з дня на день готується Путін – негайно б привели всю армію в повну бойову готовність

Російський опозиціонер, 13-й чемпіон світу з шахів Гаррі Каспаров припускає, що останні заяви самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка свідчать про підготовку РФ до анексії республіки Білорусь

“Якщо спробувати проаналізувати останні вигадки Лукашенко, які нормальній людині можуть здатися маячнею, то пошук в них здорового зерна вказує на те, що швидше за все мова йде про якийсь домовленості між Путіним і Лукашенком.

Не виключено, що Путін готується до анексії Білорусі, таке теж можливо. Очевидно, що білоруському диктатору уготована якась роль в путінському сценарії для підтримки рейтингу в Росії, для демонстрації того, що вождь і раніше контролює ситуацію не тільки всередині країни, але і в ближньому зарубіжжі”, – написав Каспаров у Facebook.В той же час, це зовсім не означає, що Лукашенко повинен бути піти від влади, оскільки Володимиру Путіну зараз навряд чи потрібні якісь зміни.“В першу чергу треба розуміти, що Путін в цілому ставиться дуже підозріло до будь-яких змін. Сама ідея реформ, заміни лідера – для Путіна як гострий ніж. Це небезпечно. Такі прецеденти відразу починають створювати ілюзії всередині Росії.

І тому, на мій погляд, якщо існує хоч якийсь варіант збереження Лукашенко, то Путін буде прагне саме до такого сценарію”, – відзначив опозиціонер.

Каспаров: Якщо б ви знали до чого з дня на день готується Путін – негайно б привели всю армію в повну бойову готовність