Крим це Україна! США проігнорували сувору заборону Кремля – ​до Криму екстрено вирушає дрон-розвідник RQ-4B

Сполучені Штати відправили до анексувати Криму дрон-разведчкі RQ-4B Global Hawk, проігнорувавши заборону Кремля на польоти в даній зоні.

Американський стратегічний розвідувальний БПЛА RQ-4B Global Hawk в середу, 21 квітня, здійснив політ у анексованого Криму. Пентагон проігнорував заборону Росії. Про політ американського дрона у Криму стало відомо завдяки ресурсу  Flightradar24

Дрон ВС США, вилетівши з бази Сигонелла на Сицилії, моніторив ситуацію біля узбережжя Криму і російського Краснодарського краю на висоті 15 км. Американці проігнорували заборону Кремля, який оголосив дані ділянки “небезпечними для польотів” до 24 квітня. Офіційна причина такого заходу – військові навчання армії РФ.

Примітно, що 21 квітня, крім RQ-4B Global Hawk, в Чорному морі і біля Криму також здійснили польоти стратегічний розвідувальний літак RC-135 Rivet Joint і патрульний протичовновий літак P-8 Poseidon ВМС США. Крім них, в даному районі також був помічений літак дальнього радіолокаційного виявлення E-3F Sentry ВПС Франції.

Росія ніяк не відреагувала на те, що військова авіація США і Франції порушила її заборона на польоти поряд з Кримом.

Раніше ми повідомляли, що в кінці березня бойової дрон Bayraktar ВСУ  пронісся у Криму: російський ведучий Володимир Соловйов був сильно стурбований і вимагав “відразу збивати”.

ЗА матеріалами

Крим це Україна! США проігнорували сувору заборону Кремля – ​до Криму екстрено вирушає дрон-розвідник RQ-4B