Заготовка з буряка на зиму для салатів (без оцту) – рецепт просто ЗНАХІДКА! Цього року роблю побільше!

Заготовка з тертих буряків на зиму (у банках) для швидкого приготування оселедця під шубою та інших салатів з буряком. Така заготівля з буряка на зиму потрібна кожній господині, рецепт просто знахідка! Повірте, взимку вона допоможе вам дуже багато разів! Обов’язково збережіть та спробуйте цей рецепт!

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • 3,7 кг запеченого або вареного буряка (очищеного)
  • 160 гр. (200 мл) олії без запаху
  • 150 гр. (8,5 ст. л. без великої гірки) цукру
  • 30 гр. (1 ст. л. з маленькою гіркою) крупної кам’яної солі для консервування
  • 15 гр. (1 ст. л. без гірки) сухої лимонної кислоти (або сік від трьох лимонів)

Вихід: 6 банок по 500 мл + 1 банка 250 мл

ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ ПРИГОТУВАННЯ:

Перш за все буряк потрібно ретельно вимити і запекти в духовці до повної готовності, при температурі 200 градусів, приблизно 1 годину. Готовність буряка перевіряємо гострим ножем, він повинен стати м’яким і легко протикатися. Якщо немає можливості запекти буряки в духовці, можна відварити на плиті в каструлі.

Даємо охолонути запеченим бурякам і очищаємо їх від шкірки. В результаті, у мене вийшло 3,7 кг запеченого очищеного буряка. Ще раз його промиваємо та натираємо на тертці з великими осередками (я скористалася комбайном). Тертий буряк перекладаємо в глибоку каструлю для подальшого приготування, бажано з нержавіючої сталі (у мене об’єм каструлі 12 літрів).

Ставимо каструлю на вогонь, виливаємо 200 мл рафінованої олії без запаху (у мене соняшникова), додаємо 150 гр. (8,5 ст. л. без великої гірки) цукру, 30 гр. (1 ст. л. з маленькою гіркою) крупної кам’яної солі для консервування (не йодовану), 15 гр. (1 ст. л. без гірки) сухої лимонної кислоти (або сік від трьох великих лимонів). Ретельно перемішуємо та доводимо до кипіння. Накриваємо кришкою і з моменту закипання тушкуємо 15 хвилин, іноді помішуючи.

Минуло 15 хвилин. Не знімаючи каструлю з вогню, розкладаємо буряки по заздалегідь простерилізованих банках (злегка утрамбовуючи ложкою)

і герметично закручуємо стерилізованими кришками. Добре кутаємо банки до повного остигання. Заготовка з тертих буряків на зиму для салатів готова. Якщо все зроблено правильно (дотримано стерильність і герметичність), то така заготовка добре зберігатиметься навіть за кімнатної температури.

З представленої кількості інгредієнтів у мене вийшло 6 банок по 500 мл + 1 банка 250 мл. Рекомендую приготувати, це дуже зручно і неймовірно смачно навіть просто із хлібцем!

Заготовка з буряка на зиму для салатів (без оцту) – рецепт просто ЗНАХІДКА! Цього року роблю побільше!