“Ніхто не злиє справи Майдану!” Зеленський несподівано звернувся до прокурорів!

Президент України Володимир Зеленський звернувся до співробітників прокуратури, привітавши їх з професійним святом. Відео з його промовою було опубліковано на офіційному Telegram-каналі глави держави, передають Патріоти України.”Урочиста і святкова атмосфера не повинна заважати нам сьогодні говорити на дуже серйозні теми. Ми повинні визнати, що за ці роки слово прокурор, на жаль, набуло в Україні абсолютно негативного, майже нецензурного значення. У звичайної людини воно асоціюється не з верховенством права або законністю, а з дорогими автомобілями, віллами, яхтами і коштовностями. Стратегічне завдання генпрокурора і його заступників – змінити це раз і назавжди”, – сказав Зеленський.

Він висловив упевненість в тому, що ця задача стане реальністю, підкресливши, що процес уже запущений. За словами президента, вперше за час незалежності відбувається не імітація реформ, а дійсно зміни на всіх рівнях прокуратури.

“Незважаючи на те, що з 20 листопада прокуратура позбавлена функцій слідства, ви повинні продовжувати на належному рівні здійснювати процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях інших органів. Перш за все це стосується злочинів, скоєних на Майдані Незалежності. Окремо зауважу, що 3 грудня першим питанням на порядку денному Верховної Ради України будуть дуже важливі зміни в закон про ДБР. Ніхто не дозволить зливати справи Майдану!” – акцентував увагу Зеленський.

Ще одним пріоритетом роботи прокуратури він назвав боротьбу з корупцією і справедливі покарання для тих, хто до неї причетний.

Джерело

“Ніхто не злиє справи Майдану!” Зеленський несподівано звернувся до прокурорів!