“Четверо дітей, це потребує коштів », — Міністр юстиції Денис Малюська поскаржився, що його не влаштовує міністерська зарплата і він не виключає перехід на іншу роботу.

Міністр юстиції Денис Малюська «підтримав» свого колегу — міністра економіки Тимофія Милованова і поскаржився, що його не влаштовує міністерська зарплата і він не виключає перехід на іншу роботу.

Про це він заявив в інтерв’ю 24 каналу. «У мене приблизно 17 тисяч гривень. Ну, навіть не 17, трохи менше. У них (заступників) теж десь в тому районі. Але це без премій. Я зараз якраз про це говорю. Посада заступника міністра — це певний репутаційний престиж. Потрібно шукати амбітних людей, які хочуть собі створити репутацію, людей, для яких це важливо.

Тому він не буде брати хабарів, тому що це повністю суперечить ідеї потрапляння у владу. Це мотиватор. І, фактично, мій єдиний надійний мотиватор в кадровому підборі », — заявив він.

Він повідомив, що «ось останній місяць ми домовилися про надбавки». І багато хто з міністрів їх отримали. У мене вже приблизно 29 тисяч гривень. Якщо зарплата не підвищиться хоча б до 80 тисяч — надовго мене не вистачить. Менше — це не довготривала історія працевлаштування. Четверо дітей, це потребує коштів », — заявив він.

Малюська зазначив, що в уряді готові підвищити зарплату, і що це важливо і для міжнародних інвесторів. «Є консенсус всередині уряду. І більш того, навіть міжнародні інвестори, які вкладають кошти в Україні, постійно нас про це запитують. Адже розуміють, що уряд, який отримує мізерну заробітну плату, живе за рахунок чогось іншого. Це можуть бути тільки хабарі або додаткові неформальні витрати під якісь зобов’язання. Ми так не працюємо. Відповідно, у нас немає іншого виходу, крім як підвищити заробітну плату », — додав він.

Джерело

“Четверо дітей, це потребує коштів », — Міністр юстиції Денис Малюська поскаржився, що його не влаштовує міністерська зарплата і він не виключає перехід на іншу роботу.