Дівчатам це не сподобається! У cправі Звіробій – Федина – прийнято рішення: Остаточне “прощавай” від Рябошапки

Державне бюро розслідувань (ДБР) передало до Генеральної прокуратури проєкт підозри волонтеру Марусі Звіробій про можливу загрозу вбивством щодо президента Володимира Зеленського.

Про це журналістам повідомив директор ДБР Роман Труба

З його слів, у справі про можливу загрозу вбивством щодо Зеленського до Генпрокуратури направлено два проєкти підозри.

Один стосується Звіробій, другий – депутата Верховної Ради Софії Федини (“Європейська солідарність”).

Також Труба повідомив, що в межах справи Зеленського не допитували слідчі й у нього немає жодного статусу у справі.

Нагадаємо, 28 листопада вранці силовики прийшли з обшуками в квартиру волонтера Марусі Звіробій.

На початку обшуку Звіробій вела трансляцію у себе в Facebook, проте незабаром вона була перервана.

У ДБР заявили, що обшуки стосуються справи про «погрози» президенту Володимиру Зеленському.

Перед цим слідчі ДБР направили в Генпрокуратуру проект повідомлення про підозру нардепу Софії Федині та волонтеру Марусі Звіробій за погрози на адресу Володимира Зеленського.

Народний депутат Софія Федина та волонтер Маруся Звіробій, обговорюючи стиль спілкування Зеленського з добровольцями в Золотому, заявили, що подорожі в зону ООС небезпечні, адже під час однієї з таких поїздок президент може потрапити під обстріл або стати жертвою замаху.

Варто зазначити, що Волонтерку і блогерку Марусю Звіробій, яку підозрюють у причетності до погроз вбивством президента Володимира Зеленського, повторно викличуть на допит до Державного бюро розслідувань. Про це заявила речниця відомства Анжеліка Іванова, повідомляє Громадське.

“Вона була у будівлі Державного бюро розслідувань, але на допит слідчого не прийшла… Вона була викликана для проведення слідчих дій”, – зазначила Іванова. Коли саме може статися повторна спроба допитати фігурантку справи, в ДБР поки не уточнюють.

Сама Звіробій після виходу з будівлі ДБР розповіла, що у виклику не зазначений її статус. “Тобто я не є підозрюваною, я не є свідком, я взагалі не є суб’єктом якогось кримінального провадження. На яку слідчу дію мене сюди викликають – також незрозуміло, допит це, вручення підозри”, – сказала вона.

Джерело

Дівчатам це не сподобається! У cправі Звіробій – Федина – прийнято рішення: Остаточне “прощавай” від Рябошапки