Через підписання Мінських угод: ДБР відкрило кримінальну справу проти Порошенка

Державне бюро розслідувань (ДБР) відкрило нове кримінальне провадження стосовно п’ятого президента України Петра Порошенка.

Заяву до ДБР написав колишній топчиновник часів Віктора Януковича Андрій Портнов. Останній звинувачує Порошенка у державній зраді через підписання Мінських угод в лютому 2015-го року передає ТСН.

На думку Портнова, внаслідок підписання угод відновлення територіальної цілісності України стало залежати від досягнення домовленостей з представниками незаконних збройних формувань на Донбасі і узгодження з ними змін в українське законодавство. При цьому, за словами Портнова, експрезидент розумів, що бойовики підконтрольні Росії.

Колишній чиновник Януковича вважає, що Порошенко “діяв в інтересах Російської Федерації, оскільки припинення війни і відновлення територіальної цілісності України прив’язав до моменту, коли на це з’явиться воля Російської Федерації”.

Речниця ДБР Анжеліка Іванова в коментарі агентству “Інтерфакс-Україна” підтвердила відкриття кримінального провадження за фактом можливого вчинення державної зради Порошенком при підписанні Мінських угод.

Нагадаємо, глава Держбюро розслідувань Роман Труба заявив, що проти колишнього президента України Петра Порошенка відкрито 11 кримінальних проваджень. Перед цим експрезидент запевняв, що не фігурує в жодному з них.

Через підписання Мінських угод: ДБР відкрило кримінальну справу проти Порошенка