Тeрмiнoвo! Бaтькy Пaрaсюкa – кiнeць! В ДБР зрoбuлu eкcтрeнy зaявy. Екс-нaрдeп в шoцi

Директор ДБР Роман Труба заявив, що в разі, якщо будуть знайдені докази того, що батько екс-нардепа Володимира Парасюка стріляв в силовиків на Майдані, йому буде пред’явлено підозру.

Про це він розповів в інтерв’ю “Страні”.

“На сьогодні в ДБР ще немає справ Майдану, і тому я не знаю результатів їх розслідувань. Якщо є докази причетності учасників протесту до злочинів, їм буде оголошено підозру”, – сказав він.

Роман Труба також уточнив, що “коли мова йде про події під час масових протестів 2013-2014 рр, потрібно надавати юридичну оцінку діям і одній стороні – правоохоронцям, і другій – протестувальникам”.

Нагадаємо, раніше блогер Анатолій Шарій опублікував відеозапис допиту в Генпрокуратурі 24 січня 2018 року Дмитра Липового, який зізнався, що дав зброю для стрільби в силовиків на Євромайдані 20 лютого.

Чоловік розповів слідчим, що був на акціях протесту з 1 грудня 2013 року. А також приніс на Майдан в Києві карабін “Сайга” з 60 патронами.

“20 лютого о 2014 я побачив, як на балконі будівлі консерваторії з’явилися якісь люди зі зброєю і вели активні дії на адресу співробітників міліції. Одне було – це мисливська рушниця. А друге – воздушки. Вони стріляли в працівників міліції. Маючи з собою зброю, яка перевершує те, що було у цих людей, я вирішив запропонувати свою допомогу “, – розповів слідчому допитуваний.

Він сказав, що дав цим людям свій карабін для стрільби. При цьому з його карабіна стріляв Іван Бубенчик (активіст Майдану, який раніше підозрювався в убивствах правоохоронців). Також вів стрілянину і батько екс-нардепа Володимира Парасюка Зіновій Парасюк.

Источник: www.bn24.biz.ua

Тeрмiнoвo! Бaтькy Пaрaсюкa – кiнeць! В ДБР зрoбuлu eкcтрeнy зaявy. Екс-нaрдeп в шoцi