Путін у вечірньому відеозверненні заявив, що ця частина України російська територія, і РФ розбереться без Зеленського

Президент Росії Володимир Путін заявив, що все Причорномор’я і східна частина України – це споконвічно російські території, і тепер РФ з цим розбирається.

Путін на пресконференції 19 грудня, відповідаючи на питання про ставлення до Володимира Леніна, пише Українська Правда

“Що запропонував Володимир Ілліч Ленін? Він запропонував не федерацію, а конфедерацію. За його рішенням, етноси були прив’язані до конкретних територій і отримали право виходу зі складу Радянського Союзу”, – сказав Путін.

“Але навіть території були нарізані так, що вони не завжди відповідали традиційним місцям проживання тих чи інших народів, тому відразу виникли больові точки. Вони і зараз між колишніми республіками мають місце бути і навіть всередині Російської Федерації 2000 таких точок”, – наголосив він.

“Сталін був проти такої організації, але в кінцевому підсумку прийняв ленінську форму. І що вийшло? Ось ми щойно з колегою з України говорили про наші відносини”, – йдеться в звяві.

“Але в ході створення радянського союзу споконвічно російські території, які до України взагалі не мали ніякого відношення, все Причорномор’я, західні землі російські були передані Україні з дивним формулюванням “для підвищення процентного співвідношення пролетаріату в Україні”, тому що Україна була сільською територією”, – говорить Путін.

“Це дещо дивне рішення, але воно відбулося. Це все спадщина державного будівництва Володимира Ілліча Леніна і тепер ми з цим розбираємося“, – наголосив глава РФ.

Путін у вечірньому відеозверненні заявив, що ця частина України російська територія, і РФ розбереться без Зеленського