Люди не вірять своїм очам! Зеленський зробив і повідомив про це в прямому ефірі: У скандального екс-нардепа тепер арешт з конфіскацією (Фото+відео)

У екс-голови Укрбуду та екс-нардепа восьмого скликання Верховної Ради Максима Микитася під час обшуку виявили шість елітних автомобілів.

За результатами обшуків у народного депутата України 8-го скликання слідчими теруправління ДБР, розташованого у місті Києві, виявлено шість елітних автомобілів. Ухвалою Печерського районного суду міста Києва на них накладено арешт.

Зазначимо, У ДБР нагадали, що слідчі дії проводяться в рамках досудового розслідування кримінального провадження стосовно можливої легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом на суму понад 200 мільйонів гривень. При цьому у Генеральній прокуратурі не виключають, що майно Микитася, зокрема знайдене під час обшуку, може бути арештоване – наразі слідчі вирішують це питання.

ДБР кваліфікувало справу не лише як легалізацію “злочинних” доходів, а й як підробку і збут підроблених документів, печаток, штампів і бланків. Інакше кажучи, Микитася підозрюють у відмиванні 200 мільйонів гривень. І якщо за підробку документів йому загрожує штраф до 17000 гривень або ув’язнення до 2 років, то за відмивання грошей – позбавлення волі від 3 до 6 років з конфіскацією всього майна.

https://www.facebook.com/pravonavladu/videos/2251510461812662/&show_text=0&width=560

Слідчі ДБР вказують, що у 2016 році Максим Микитась, будучи нардепом Верховної Ради України, фальсифікував документи, зокрема договори купівлі-продажу цінних паперів та корпоративних прав з громадянами. Не виключено, що така підозра виникла через заповнення Микитасем декларації. Так, будучи кандидатом у нардепи, а значить – потенційним держслужбовцем, керівник “Укрбуду” вносив до декларації інформацію про свої доходи. Якраз тоді він і повідомив про здійснення таких фінансових операцій і отримання доходу у зв’язку з цим. При цьому в осіб, з якими нібито були підписані угоди про продаж цінних паперів, відсутні нараховані доходи.

https://www.facebook.com/dbr.gov.ua/posts/1448948005260835&width=500

Нагадаємо, тиждень тому чинний гендиректор корпорації “Укрбуд Девелопмент” Олег Майборода розповів, що проблема із зупинкою робіт на будівельних майданчиках 26-ти об’єктів “Укрбуду” буде вирішена: будівельна компанія “Інтергал-Буд”, вірогідно, добудує всі укрбудівські об’єкти.

Про це він пише у пості на Facebook-сторінці, розповідаючи про дії Максима Микитася, коли той іще був керівником “Укрбуду”.

Справа у тому, що Максим Микитась, ще управляючи “Укрбудом” (до 19 вересня 2019 року), звичним чином керував процесом інвестування у будівництво житлових комплексів. Проте 19 вересня з’ясувалося, що він склав свої повноваження президента, і компанія, позбавлена “голови”, опинилася у підвішеному стані – будівельні роботи припинилися на невизначений термін.

В свою чергу, Ошукані вкладники «Укрбуду» не залишаться без житла, в яке інвестували власні кошти. Добудовою будинків займеться «Київміськбуд».

Про це в ефірі ток-шоу «Право на владу» на телеканалі «1+1» заявив президент України Володимир Зеленський.

Президент сказав, що в уряді знають про ситуацію, що склалася з інвесторами «Укрбуду». Над вирішенням цього питання працювали Офіс президента і правоохоронні органи. Зеленський запевнив, що дана проблема вирішена і всі будинки ошуканих вкладників «Укрбуду» будуть добудовані.

У «Київміськбуді» підтвердили плани по завершенню будівництва всіх недобудов «Укрбуду». У заяві компанії йдеться, що вона «бере на себе зобов’язання підхопити об’єкти „Укрбуду“ з метою їх добудови і подальшої передачі інвесторам».

 

Источник: www.bn24.biz.ua

Люди не вірять своїм очам! Зеленський зробив і повідомив про це в прямому ефірі: У скандального екс-нардепа тепер арешт з конфіскацією (Фото+відео)