Чотири основні фрази, які не можна говорити дітям, щоб потім не пожалкувати.

Діти мають дуже вразливу психіку. Тому, деякі слова, які говорять батьки, можуть заподіяти велику шкоду та зламати малечу.

Існує чотири основні фрази, які не можна говорити дітям.

  1. Хлопчики не плачуть.

Таким методом батьки намагаються виховати сина справжнім чоловіком. Придушення будь-яких емоцій приводить до порушення емоційного та психічного здоров’я. В майбутньому цей хлопчик може стати байдужим, грубим, тиранічним або черствим чоловіком. Не можна забороняти проявляти дітям емоції, не залежно погані вони чи хороші.

  1. Роби так, як я кажу.

Ця фраза порушує самостійний розвиток дитини. Вона вказує на вже готовий правильний вибір. Для того, щоб це змінити, потрібно показувати приклад, а не командувати.

  1. Все буде добре.

Позитивна психологія може привести до сильного розчарування та порушення відчуття довіри до батьків. Дітям потрібно пояснювати, що в житті бувають різні ситуації, які не завжди закінчуються добре. Так малюк сприйматиме реальність адекватно, без зайвих стресів.

  1. Через «не буду» та «не хочу».

Такі типи висловлювань наносять сильну психологічну та фізичну шкоду. Не можна примушувати малюка робити те, що він не хоче. Це призводить до психологічних розладів, а в майбутньому, доросла людина не зможе захистити себе від різних видів насилля.

Источник: facedobra.com

Чотири основні фрази, які не можна говорити дітям, щоб потім не пожалкувати.