Тpимaйтeсь! Рoзшифрoвaнo чaстинy даних з сaмoписцiв: У МAУ oпрuлюднuлu oстaннi cлoвa eкiпaжy (Вiдeо+фoтo)

“Це були наші найкращі хлопці і дівчата”. У МАУ прокоментували визнання Іраном провини у катастрофі літака Український пасажирський літак “Боїнг”, який було збито в Ірані, після зльоту виходив на зв’язок із диспетчерами і не відхилявся від маршруту.

Про це заявив віцепрезидент МАУ з польотної роботи Ігор Сосновський під час брифінгу.

“Це був найзвичайнісінький рейс, вони прийшли на літак, підготували його, отримали дозвіл на запуск двигунів, виходили з району аеродрома за дозволом диспетчера.

Після зльоту вийшли на зв’язок, попри те, що говорили іранці, вони нібито не виходили на зв’язок, абсолютно спокійним голосом відзвітували про зліт, отримали дозвіл на подальше виконання польоту, прямували строго відповідно до дозволу диспетчера”, – наголосив він.

За словами Сосновського, жодного відхилення літака від маршруту не було.Офіс генпрокурора змінив кваліфікацію справи щодо авіакатастрофи літака в Ірані

“Поруч з нами був рейс на Київ” – українка, яка була в аеропорту Тегерана 8 січня

"До сих пор це стоїть перед очима…Поруч з нами був рейс на Київ…Ми могли б на нього взяти квиток…Чоловік мені каже: ось бачиш, яке коротке життя". Українка, яка була в аеропорту Тегерана 8 січня, і каже, що бачила чергу на рейс 752 МАУ до Києва, розповіла "Голосу Америки" подробиці тієї години в аеропорту та що відбувалося з рейсами інших авіакомпаній в цей час. Вона українка, мешкає в Лондоні, заміжня за іранцем. Ми публікуємо тільки аудіо її розповіді через побоювання членів її родини в Ірані.

Gepostet von chastime am Freitag, 10. Januar 2020

Аеропорт був повністю відкритий, у повній працездатності, жодних заборон на виконання польотів ані від української адміністрації, ані від іранської влади, жодних повідомлень для льотчиків про закриття аеропорту чи стрілянину “іграшками” в бік кого-небудь. Попереджень не було, аеропорт працював у штатному режимі, хто звідки і куди стріляв – це не справа пілота цивільної авіації”, – наголосив віцепрезидент.

Окремо Сосновський розповів, що останніми словами пілотів літака були “набирати і повертати”.

“Їм дали (дозвіл – прим.ред.) набирати (висоту – прим.ред.) і повертати. Вони відповіли: “Набирати і повертати”. Жодних розмов після цього, що могло статися тільки якщо щось вибухнуло. Інакше вони ніяк не могли замовкнути”, – резюмував він.

ТСН

Тpимaйтeсь! Рoзшифрoвaнo чaстинy даних з сaмoписцiв: У МAУ oпрuлюднuлu oстaннi cлoвa eкiпaжy (Вiдeо+фoтo)