Порошенко твoрuть просто нeмuслuмe: З ним точно щось не так, шokувaв всіх своєю заявою (Фото+відео)

Оприлюднення записів ймовірних розмов під час наради у прем’єр-міністра Олексія Гончарука – це не український сценарій. У роздмухуванні цього скандалу зацікавлена Росія як країна-агресор.

Про це заявив п’ятий президент України, лідер партії “Європейська солідарність” Петро Порошенко журналістам в кулуарах Верховної Ради.

“Я хочу сказати, що це не український сценарій. Бо цілком слушні оцінки викликів і ризиків економічної ситуації, які були представлені в розмові прем’єр-міністра і керівництва економічного блоку. Треба просто проаналізувати і забезпечити відповідну реакцію для того, щоб протидіяти викликам і ризикам”, – наголосив він.

“Абсолютно неукраїнські сили намагаються роздмухувати псевдо скандал”, – заявив п’ятий президент.

Cитуація із записами прем’єра – це не український сценарій. Цілком слушні оцінки викликів і ризиків економічної ситуації, які були представлені у розмові прем’єра і керівництва економічного блоку, треба проаналізувати і забезпечити відповідну реакцію, щоб протидіяти цим викликам і ризикам. Абсолютно неукраїнські сили намагаються роздмухувати псевдо-скандал. Подивіться на яких каналах вийшла атака на український уряд – на російських каналах. І на каналах одного відомого олігарха. Які причини атаки? Атакують тих, хто захищає державну політику, з приводу одного дуже великого банку, який був націоналізований і став державним і через який виводилися десятки, а може і сотні мільярдів гривень з української фінансово-банківської системи. Це і є справжня причина, і Європейська Солідарність брати участь у роздмухуванні скандалу не буде.Про це сказав журналістам у кулуарах Верховної Ради.

Gepostet von Петро Порошенко am Donnerstag, 16. Januar 2020

“Подивіться, на яких каналах вийшла в першу чергу атака на український уряд – на російських каналах”, – звернув увагу Порошенко.

“Які причини цієї атаки? Тому що вони хочуть атакувати тих, хто захищає державну політику з приводу одного дуже великого банку, який був націоналізований і став державним. І через який виводилися десятки, а може й сотні мільярдів гривень з української фінансово-банківської системи”, – пояснив Порошенко.

“Там є справжня причина. Там є позиція, яка забезпечує атаку на економічний блок уряду”, – підкреслив він.

Порошенко також наголосив, що “Європейська солідарність” не братиме в цьому участі.

Що цікаво, таку резонансну заяву Порошенка одразу стали активно обговорювати у мережі. Зокрема, про це пишуть телеграм канали, які часто повідомляють сенсаційні інсайди.

“Порошенко заступається за Гончарука – це найкраще, що я бачив сьогодні. Ще Рябошапку б захистив. І всі прихильники і партнери будуть в одному флаконі, – йдеться у повідомленні каналу Темний лицар.

“У полку захисників прем’єр-міністра Олексія Гончарука прибуло. Ніхто інший, як сам Петро Порошенко вирішив захистити главу уряду. Приплів він до цього свою стару пісню про головне – російський слід, антиукраїнські сили, канали олігарха.

Цікаво, що підштовхнуло ось цього персонажа до відбілювання репутації Олексія Гончарука. І, власне, цілі ось цього опусу в Facebook”, – пише телеграм канал Клименко Тайм.

До слова, заступник гендиректора “Укроборонпрому” Мустафа Найєм підкреслив, що в “плівках Гончарука” нібито немає жодного криміналу. “Якщо на зміну “стратегічним сімкам”, “любим друзям” і “плівкам Мельниченка” прийшли “записи Honcharukа”, значить, все не так вже й погано”, – констатував він.

А народний депутат України 8-го скликання Борислав Береза озвучив аргумент на користь Гончарука:

“До речі, притім, що я не симпатик прем’єра, але від багатьох чув, що він хоч і не на своєму місці, але не корупціонер”.

Порошенко твoрuть просто нeмuслuмe: З ним точно щось не так, шokувaв всіх своєю заявою (Фото+відео)