Українці пoпeрeдuлu Генпрокурора Рябошапку і Міністра МВС Авакова: “Ми беремо в руки зброю!” (ФОТО)

Звернення громади с. Сорочине входить в Шульгівску сільраду Петриківського району на ім’я генпрокурора України – Руслана Рябошапки і міністра внутрішніх справ – Арсена Авакова опублікувала на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook Олена Синіцина.

Зокрема Олена пише: «Розміщаю Звернення, з яким громада с. Сорочино, звернулася до вищих інстанцій правоохоронних органів. Цим подіям місцева влада, м’яко кажучи, не надають розголосу і замовчують їх від ЗМІ. Більш того, сільський голова навіть побоявся підписати цей документ за дорученням громади. А разом з тим, ситуація тільки погіршується. Небайдужих прошу перепостити, може тоді дійде до влади, що ТАК це не може тривати! »

У зверненні на ім’я Генпрокурора і міністра МВС йдеться про те, що жителі с. Сорочине входить в Шульгівську сільраду Петриківського району Дніпропетровської області (сільський голова А.П.Шовкопляс) 17.01.2020 екстрено зібрали громаду с. Сорочине з питання протидії розгулу бандформувань на її території.

Екстрений збір громади с. Сорочине 17.01.2020 р з питання розгулу бандитизму на території шульговским сільради Петриківського району

Бездіяльність поліції призвело до того, що протягом 2019 р жителі с. Сорочине неодноразово піддавалися розбійних нападів із застосуванням тортур, холодної та вогнепальної зброї. Кримінальні справи по даних злочинах місяцями лежать без належного оперативного супроводу і розслідування. Потерпілі самостійно збирають всі дані стосуються злочинів і передають їх поліції, але і ці дані ігноруються.

«Ми втратили віру в захист і допомогу правоохоронних органів і змушені розраховувати виключно на свої сили. На це вимушений захід ми йдемо заради безпеки своїх сімей. У зв’язку з цим, повідомляємо Вас: з числа жителів с. Сорочине створені і вже працюють місцеві загони самооборони для патрулювання території села та охорони громадського порядку. А для захисту життя, здоров’я, домоволодінь і майна жителі села змушені використовувати власне мисливська зброя, як це дозволяє чинне законодавство »- йдеться у зверненні.

Джерело

Українці пoпeрeдuлu Генпрокурора Рябошапку і Міністра МВС Авакова: “Ми беремо в руки зброю!” (ФОТО)