Рiшeння прoгoлoсoвaно! Вжe нe 450! Рaдa змeншилa чиcло нaродних oбрaнцiв до 300…

У вівторок, 4 лютого, Верховна Рада України попередньо схвалила законопроект про зменшення числа нардепів у парламенті. “За” проголосували 236 народних обранців, передають Патріоти України.

Документ про внесення змін до статтей 76 і 77 Конституції України передбачає зменшення конституційного складу Верховної Ради України з 450 до 300 нардепів. Також законопроектом передбачається, що народним депутатом може бути тільки людина, що володіє державною мовою.

Крім того, в законопроекті зазначено, що Верховна Рада України обирається за пропорційною виборчою системою. При цьому порядок проведення виборів народних депутатів України встановлюється законом.

“Після вступу в силу закону України “Про внесення змін до статтей 76 і 77 Конституції України (щодо зменшення конституційного складу Верховної Ради України і закріплення пропорційної виборчої системи)” Верховна Рада України, обрана до вступу в силу зазначеного закону, продовжує виконувати свої повноваження до наступних виборів народних депутатів України”, – йдеться в тексті.

Рiшeння прoгoлoсoвaно! Вжe нe 450! Рaдa змeншилa чиcло нaродних oбрaнцiв до 300…