4 роки прикутий до інвалідного візка: чому досі не поніс покарання офіцер, який п’яним стріляв у атовця з Волині?

Колишній старший лейтенант ЗСУ Вадим Попов підстрелив солдата-контрактника Юрія Омелюха. Інцидент трапився 21 лютого 2016 року на території в/ч А 0864, що розташована поблизу Лукова Турійського району. Винний досі не покараний, а чергове судове слухання по справі Юрія Омелюха призначене на 11 лютого року 11:00 в районному суді смт Стара Вижівка.Нагадаємо, у 2014 році Юрій Омелюх з Лукова підписав контракт зі Збройними силами України. Через деякий час його відправили в АТО під Волноваху. Кілька разів боєць приїжджав на ротацію у військову частину, що в Старовижівському районі.

– Того дня в частині чергував старший лейтенант Вадим Попов. Він чистив зброю, коли я зайшов у приміщення, – розповідає Юрій Омелюх. – Я зрозумів, що офіцер напідпитку, бо він махав пістолетом. Спробував зробити йому зауваження. «А хочеш, вистрелю?» – запитав Попов у мене. І раптом пролунало кілька пострілів.

Одна з куль зачепила Юрію Омелюху печінку та жовчний міхур і застрягла у хребті. Потерпілого доставили у Ковель, де й прооперували, видалили жовчний та вийняли кулю. Але для подальшого лікування бійця транспортували у Львів.

Колеги Юрія Омелюха розповідають, що в крові Вадима Попова і справді виявили 0,7 проміле алкоголю, що офіцер, який був черговим у частині, замість того, щоб виконувати свої прямі обов’язки, відволікався на балачки з дівчатами, а його пістолет чомусь був не в кобурі, а на столі.

Нині волинян у мережі закликають підтримати у Старовижівському суді Юрія Омелюха. Він – прикутий до інвалідного візка і терпить жахливі болі.

– Знайомтесь, це Юра Омелюх. Хлопець з Волинської області, учасник війни на Сході України, наш з вами захисник. Його кривдник досі не покараний. Мало того, його хочуть виправдати. Цей злочинець вже домовився з тим ким треба (як у нас це часто буває) і щиро вірить, що буде собі спокійно жити далі… Ми не маємо цього допустити! Бо завтра він покалічить, а то і вб’є ще десятки ні в чому невинних людей. Чи можемо ми цьому зарадити? – Так! Ми повинні згуртуватися і боротися з цією несправедливість. Чи це принесе якийсь результат? – Так! Бо на попередніх двох засіданнях у обвинуваченого не пішло все як по маслу саме через присутність небайдужих людей… На останнє засідання Юрчика приїхали підтримати до десятка людей, які пересуваються на візку. Так невже ми, слава Богу, здорові люди, не можемо зробити це ж саме?» – йдеться у дописі.

джерело

4 роки прикутий до інвалідного візка: чому досі не поніс покарання офіцер, який п’яним стріляв у атовця з Волині?