Салат із капусти на всю зиму без варіння та стерилізації! Капуста хрумка, соковита і біла!

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • Капуста 6 кг
  • Морква 300 гр

Маринад 3 літри

МАРИНАД НА 1 ЛІТР ВОДИ:

  • Сіль 2 ст. ложки, 60 гр
  • Цукор 4 ст. ложки 100 гр
  • Оцет 9% 100 мл
  • Перець горошком 10 шт
  • Гвоздика 1 шт
  • Лавровий лист 1 шт

Виходить 9 літрів: 3 банки по 3 літри

Покрокове приготування:

1. Капусту шаткуємо тонкою соломкою у великий таз будь-яким зручним способом. Мариную так капусту вже понад 20 років і не набридає. На три літрові банки йде 2 кг капусти.
У мене рівно 6 кілограмів капусти.

2. Моркву натираємо на великій тертці одразу в таз до капусти.
Все добре та акуратно перемішуємо, капусту не мніть. Такий салат довго зберігає свіжість.

3. Для маринаду в каструлю на плиті наливаємо воду, роблю одразу три літри. Доводимо воду до кипіння. На трилітрову банку йде 1 літр маринаду.
З розрахунку на 1 літр всипаємо 2 столові ложки солі з гіркою та 4 столові ложки цукру. Додаємо перець чорний горошком 10 штук, по гвоздиці і лавровий лист. Збільшуємо на свій обсяг. У окропі сіль та цукор відразу розчиняються.
Доводимо до кипіння і вливаємо оцет 9% 100 мл на 1 літр води, збільшуємо на свій об’єм. Перемішуємо, накриваємо кришкою, доводимо до кипіння та знімаємо з плити. Даємо маринаду повністю охолонути.

4. Остиглий маринад відразу наливаємо в чисту трилітрову банку півлітра.

Банк повністю заповнюємо капустою. Потім дерев’яним товкачем для картоплі щільно трамбуємо. Ось що отримуємо, капуста швидко розподіляється в маринаді, він піднімається нагору і порожнеч не залишається. Наливаємо ще склянку маринаду. Продовжуємо накладати капусту. Все ущільнюємо.

5. У такий спосіб заповнюємо всі банки. Проціджуємо маринад у банки під верх, повністю прикриваючи капусту. Закриваємо банки звичайними поліетиленовими кришками. Відразу ставимо у прохолодне місце. Зберігаємо таку капусту без стерилізації в холодильнику або льоху до весни. Спробуйте!

ВСІМ СМАЧНОГО!

Салат із капусти на всю зиму без варіння та стерилізації! Капуста хрумка, соковита і біла!