Пaпa Pимcький пpо Зeленcькoго: «Пoвiртe, у cвiтi вcе цe бaчaть і рoзyмiють …»

Папа Римський Франциск після зустрічі з президентом України В.Зеленського назвав його президентом миру

Франциск зазначив, що всі в світі бачать і знають, що Зеленський хоче миру, однак йому протистоять дуже темні сили як всередині країни, так і за її межами.

Про це Папа Римський заявив напередодні ввечері італійській газеті corriere :

«Президент України хоче світу і всіма силами домагається цього, однак йому протистоять дуже темні сили як в самій Україні, так і за її межами. Я вірю, знаю і готовий допомогти йому. Я хочу бути частиною цієї історії, щоб в Україні нарешті перестала лится людська кров ».

Президент попросив Папу Римського допомогти зі звільненням українців, утримуваних на Донбасі, в Криму і в РФ

8 лютого в Ватикані відбулася аудієнція президента Володимира Зеленського з Папою Римським Франциском. Про це повідомляє Офіс президента. 

За словами президента, «головне, про що він говорив з Франциском, – це світ»: «Він навіть назвав мене« президентом світу ». Ось такий у мене імідж зараз в Європі ». 

Зеленський звернувся до Франциску з проханням допомогти у звільненні незаконно утримуваних громадян України на території РФ, Криму і Донбасу. Також він подякував йому за ініціативу «Папа для України», яка, за словами президента, допомогла 900 000 українців, які постраждали на Донбасі.

Президент запросив Папу Римського відвідати Україну: «Я впевнений, що він буде в Україні – не тільки в столиці

Пaпa Pимcький пpо Зeленcькoго: «Пoвiртe, у cвiтi вcе цe бaчaть і рoзyмiють …»