ЛЮДИ, так вийшло, що будучи у Франції стрімка пневмонія за дві доби звалила з ніг мою маму. Ось перше, що нас запитали ….

Про європейську медицину.

Так вийшло, що будучи у Франції стрімка пневмонія за дві доби звалила з ніг мою маму. Те що спочатку виглядало як легке нездужання, за один день перетворилося в критичний стан. Перше, що нас запитали коли привезли по швидкій до державного Госпіталя:

– Страховка є?

– Так. Є.

Та поки не зв’язалися з нашої страхової і не отримали гарантію оплати медичних послуг фактично нічого не робили.

Або страховка або в касу. Немає ніякої безплатної медицини. І екстреної безкоштовної теж немає. Може якщо будеш здихати у них на очах – допоможуть безкоштовно, але в іншому – медицина строго по протоколам, дуже якісна і платна.

Подумав.

Саме таку я б хотів бачити у нас. Страхову, по протоколах, якісну і відповідно платну. Далі були 10 днів інтенсивного цілодобового стаціонарного лікування і догляду.

Численні діагностики, крапельниці, аналізи, огляди, маніпуляції і знову все по колу.

1. Ніяких грошей в халати – все роблять по годинах і на першу вимогу.

2. Ніяких списків ліків родичам – все ліки включені у вартість лікування.

3. Ніяких судочків з їжею – велике і смачне меню на день вперед так само включені у вартість.

4. Ніяких подяк і реверансів – люди якісно за гроші роблять свою роботу.

Доба такого лікування коштують € 1000.. Так, за час 10 днів екстреної госпіталізації набігло більше 10 тисяч євро !!! Зараз, коли їй стало краще я думаю. До кінця відпочинку залишалося всього пара днів. Як і у багатьох, гроші були взяті рівно на час відпочинку з невеликим запасом. І якби у нас в руках раптом не виявилося оформленої міжнародної медичної страховки я навіть не уявляю, що б нас чекало. Напевно, французьке рабство ))

Страховка. Вона стоїть смішні гроші і в 99% випадків не потрібна, але коли трапляється той самий 1% ти цьому дуже радий. Завжди. Чуєте, завжди перед поїздкою куди-небудь оформляйте на себе і всю свою сім’ю міжнародну медичну страховку. Вона коштує копійки, а в разі надзвичайної ситуації, збереже вам не тільки нерви, а й великі гроші.

У нашому випадку. Страховка ціною в 172 гривні !!! забезпечує покриття наданої медичної допомоги на більш ніж 10’000 євро. А ліміт виплати був 30’000 євро.

Наостанок, викладаю фото звичайного сніданку в державному госпіталі включеного у вартість лікування. І питаю. Може ми все ж перестанемо наполягати на обов’язковій безкоштовній медицині, а таки змусимо владу прийняти закон про обов’язкове медичне страхування.

Просто. Хочу сир Рокфор і шоколадні еклери на сніданок в кожну українську палату!

ЛЮДИ, так вийшло, що будучи у Франції стрімка пневмонія за дві доби звалила з ніг мою маму. Ось перше, що нас запитали ….