Щойно! Заява Міністра оборони США стала для Росії холодним душем! Україна не буде наодинці!

Міністр оборони Андрій Таран 1 квітня поговорив із своїм американським колегою Ллойдом Остіном. Той наголосив, що у разі, якщо Росія почне ескалацію на Донбасі, США не залишать Україну на одинці.

Деталі розмови міністрів.

Розмова політиків відбулася у телефонному режимі. Її ініціатором став американський міністр.

Це вже вдруге за останні півтора місяця Таран та Остін обговорили напрями посилення взаємодії між Україною та США у сфері безпеки і оборони.

Таран поінформував співрозмовника про ситуацію на Донбасі та тимчасово окупованому Криму. Він приділив увагу жахливим подіям 26 березня, коли російські найманці вбили 4 наших захисників біля Шумів.

Крім того, український міністр на небажанні Росії підтвердити прихильність режиму припинення вогню.

Що заявив міністр оборони США

Остін висловив занепокоєння останніми діями Росії. Він запевнив Тарана у готовності підтримувати Україну в умовах російської агресії.

Американський міністр наголосив, що США не допустять реалізації агресивних планів Москви щодо Києва.

Стратегічний діалог на рівні керівників оборонних відомств України та США не просто підтримується, він – динамічно розвивається. Американські партнери висловлюють щиру стурбованість спробами Росії загострити ситуацію навколо України, – заявив Таран.

Він додав: «Сьогоднішній дзвінок американського колеги є яскравою демонстрацією проактивної позиції США у підтримці суверенітету та кроків з відновлення територіальної цілісності України».

Головне про можливість ескалації на Донбасі

Воєнна розвідка 1 квітня заявила, що Росія готує провокації на Донбасі, аби розширити свою військову присутність і спробувати вдертися вглиб України.

Крім того, у Криму помітили колони військової техніки, які прямують з Краснодарського краю.

Президент Володимир Зеленський “Гра м’язами” і санкції проти Медведчука, – Зеленський пояснив, чому Росія пішла на загострення наголосив, що Росія намагається створити атмосферу загрози.

Джерело

Щойно! Заява Міністра оборони США стала для Росії холодним душем! Україна не буде наодинці!