Зняти його нeгaйнo з літака! Т0П чиновника тiлькu щo cпiймaли при спробі покинути країну на приватному літаку

Справжній трилер! Детективи НАБУ зняли з літака колишнього заступника голови правління ПриватБанку Володимира Яценка. Це один із топ-фігурантів у справі Привату, який намагався покинути Україну.

Зранку генпрокурорка Венедіктова погодила підозру Яценку. Але той якимось чином (от ніколи не було такого і раптом знову) про це дізнався і вирішив терміново покинути Україну на приватному літаку.

Завдяки зусиллям керівника групи детективів та Директора НАБУ, які звернулися до Державіаслужби, чартер, що виконував рейс Дніпро – Відень, здійснив посадку в аеропорту “Бориспіль”. Яценка зняли з рейсу.

Стежимо за розвитком подій.Нагадаємо, Венедіктова ще кілька днів тому публічно брехала, що підозри у справі Приватбанку неможливо підписати. Як виявилось, все можна. Було б бажання, так?

Передісторія: У понеділок в аеропорту “Бориспіль”, що під Києвом, посадили літак, на якому летів експерший заступник голови правління Приватбанку Володимир Яценко.

Колишні топ-менеджери націоналізованого Приватбанку, які живуть в Австрії та Швейцарії, постійно приїжджають в Україну. Зокрема, Яценко мандрує маршрутом Женева-Відень-Україна.

На початку 2020 року Госсуд Києва відкрив провадження за позовами низки екс-топ-менеджерів та екс-акціонерів Приватбанку про визнання недійсними договорів про придбання акцій, які були укладені в грудні 2016 року під час націоналізації банку. Серед позивачів є і Яценко, який володів міноритарним пакетом акцій фінустанови розміром 0,3%.

Центр протидії Корупції

Зняти його нeгaйнo з літака! Т0П чиновника тiлькu щo cпiймaли при спробі покинути країну на приватному літаку