Залишимося без медичної допомоги! Українцям повідомили неприємну новину!

Медреформу в 2020 році хочуть перенести, а може навіть і скасувати. В такому випадку українці залишаться без медичної допомоги, хоча всі чекають, що вже з 1 квітня в Україні запустять медреформу на другому і третьому рівні.

Медреформа повинна охопити всю спеціалізовану допомогу: від консультації лікаря до лікування інсультів. Однак наразі невідомо, чим все закінчиться, передає “Сегодня”.

Вознесенська багатопрофільна лікарня в Миколаївській області, крім свого району, приймає пацієнтів ще з п’яти. Це плюс 120 тисяч чоловік. Їх лікування ніхто не оплачує, але відмовити їм медики теж не можуть.

За словами медика, чотири роки тому медустанову було звичайною районною лікарнею. На старті реформи місцева влада знайшла інвесторів і вклали в установу гроші. Купили сучасний комп’ютерний томограф, ангіограф, ендоскопічне обладнання, апарати УЗД, машину екстреної допомоги повній комплектації і так далі.

“Що може бути гірше, ніж якщо нічого не змінювати. Є тільки ризик, що ми залишимося в нинішній ситуації”, – ділиться думками Володимир Красьоха.

Якщо медреформу відкладуть або скасують – лікарні більше не отримають фінансування. У парламенті лежить два законопроекти – вони пропонують скасувати фінансові гарантії і залишити все, як є. Однак народний депутат від “Слуги народу” Михайло Радуцький намагається заспокоїти і запевняє, що реформу ніхто скасовувати не планує.

Джерело

Залишимося без медичної допомоги! Українцям повідомили неприємну новину!