Лікарка з Чехії: Ми вже не можемо. Ми не спимо, не їмо.. Телефон дзвонить майже постійно. Люди, я прошу, перестаньте кричати на мене по телефону і особисто..

Пост чеської лікарки Pavla Kovaříková менш, ніж за добу набрав 86 тисяч лайків та 80 тисяч поширень у фейсбук. Публікуємо переклад:

Ми вже не можемо. Ми не спимо, не їмо, я не пам’ятаю чи була в туалеті. Телефон дзвонить майже постійно. Зрозуміло, що ми лікарі, які підписалися на вимогливі роботи, знали до чого йдемо. Але це інакше. Це спринт і марафон в одному – інтенсивне змагання, але кінця не видно.

Та і через постійне повторюваня в ЗМІ, щоб люди без симптомів не ходили на тестування, їх тут мільярди. Так знову – якщо не маєте ніяких симптомів або тільки легкі, залишайтеся вдома, пийте досить рідини, якщо у вас температура, пийте парацетамол та лягайте в ліжко.

Я не зрозумила логіки цього, що людина, яка боїться, що у неї може бути коронавірус, йде в місце, де він сто відсотково знаходиться.

Люди брешуть парамедикам про свої симптоми та думають як перемогли систем. Але по-перше, ми через дефіцит сну не дурні, щоб побачити кому погано.  По-друге, втрачається наш час, енергія та розхидний матеріа, який ми би могли використати для когось, кому насправді потрібно. В  охороні здоров’я я вже деякий час працюю, але коли нам люди вкрали маски я була здивувана.

Також би я оцінила, якщо би на мене люди перестали кричати. Ясно, що ви злитесь на владу, на її рішення…… Я розумію, але тут ви кричите на бідну людину, яка вже не знає як довго не спала, і яка на владу впливає, як на погоду на Шрі-Ланці. Давайте будемо поводитись розумно, як люди.

(Якщо кажете, що коронавирус є ОК, тому що вбиває тільки старих та хворих, кажете що ці люди нікому не потрібні. Це не гарна ідея.)

Лікарка з Чехії: Ми вже не можемо. Ми не спимо, не їмо.. Телефон дзвонить майже постійно. Люди, я прошу, перестаньте кричати на мене по телефону і особисто..