Звертаюсь до вас як головний лікар області- вчора, до швидкої допомоги, надійшов виклик..

Шановна громада!

Звертаюсь до вас як головний лікар області! Як один з тих людей, що зараз докладає всіх зусиль у протидії всесвітньому вірусу!!!

Будьте чесними та правдиво відповідайте на питання операторів екстреної швидкої допомоги під час спілкування.

Достовірна інформація збереже життя тим, хто рятує життя вам!!!

Вчора, до екстренної швидкої допомоги, надійшов виклик із скаргами на високу температуру у членів родини, що проживає в Херсоні.Громадяни приховали інформацію від диспетчера, щодо свого нещодавнього перебування за кордоном. Тож на виклик «швидка» виїхала без засобів підвищеного захисту…

❗Результат: бригада «швидкої» перебуватиме на карантині 14 днів!

Шановні жителі Херсонщини!Закликаю до відповідальністі за інформацію, що надаєте, інакше нікому буде виїзжати на виклики!Усі бригади «швидкої» опиняться на карантині!!!

Нагадаю!Що діє Закон про протидію поширенню коронавірусної інфекції в Україні, який передбачає суворе покарання за порушення режиму карантину та за недотримання санітарних норм, а саме:

❗ Адміністративна відповідальність

🚫 Штраф від 17 000 грн до 34 000 грн — для осіб, які можуть бути інфіковані COVID-19 та самовільно залишили місця обсервації (карантину). Для посадових осіб штраф складає від 34 000 грн до 170 000 грн.

❗ Кримінальна відповідальність

🚫 Порушення правил та норм, встановлених з метою запобігання епідемічним та іншим інфекційним захворюванням, а також масовим неінфекційним захворюванням (отруєнням) і боротьби з ними, якщо такі дії спричинили або завідомо могли спричинити поширення цих захворювань, карається штрафом від 17 000 грн до 51 000 грн, або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 3 років.

Залишайтесь вдома та бережіть себе і близьких.

Gepostet von Наталья Наталья am Donnerstag, 19. März 2020

Звертаюсь до вас як головний лікар області- вчора, до швидкої допомоги, надійшов виклик..