Нe вpятyютьcя навіть ті, які будуть вдома під замком: виявилось, що C0VlD- l9 передається через…

Вчені всього світу продовжують вивчати найнебезпечніший вірус covid-19, який поширився на території Китаю. Страх заразитися страшною недугою, який вбив тисячі людей, охопив практично кожної людини, тому експерти намагаються попередити його поширення і повідомляють про можливі шляхи інфікування. Про нові способи передачі коронавіруса пише Главред.

Вчені, вивчаючи властивості коронавируса covid-19, визначили, що джерело зараження може критися в фекаліях інфікованої з яскраво вираженими симптомами захворювання. Крім того, фахівці стверджують, що небезпечний вірус може «подорожувати» разом з потоками повітря на великі відстані від джерела. Таким чином вчені підтверджують можливість безконтактного зараження covid-19.

Експерти відзначають, що, залишаючись в фекаліях хворого, коронавірус потрапляє також і в повітряні маси, які переносять його на деяку відстань. При цьому виникає новий спосіб інфікування вірусом – фекально-оральний.

Вчені не відкидають ймовірності того, що захворювання так швидко поширилося на круїзному лайнері Diamond Princess саме завдяки цьому безконтактного способу. В даний момент тривають дослідження, які покажуть в подальшому, як довго вірус covid-19 може залишатися без носія і жити поза людським тілом.

Варто відзначити, що існують також і думки про те, що концентрація цього вірусу в фекаліях мізерно мала, тому заразитися коронавірусів фекально-оральним способом практично неможливо. Крім того, статистика показує, що смерность від коронавируса існує переважно серед людей похилого віку. При цьому хвороба у дітей проходить в основному в легкій формі.

Від коронавируса загинули вже 2360 осіб. При цьому інфікованими на даний момент вважаються 76288 в самому Китаї, крім того, ще 433 хворих налічується в Південній Кореї, 79 – в Італії.

джерело

Нe вpятyютьcя навіть ті, які будуть вдома під замком: виявилось, що C0VlD- l9 передається через…