УВАГА! Зеленський прийняв рішення: “Давайте дозволимо відкрити продуктові ринки”. 280 ринків…

Кабінет Міністрів України відпрацьовує можливість відкриття ринків за певним протоколу дотримання правил безпеки під час епідемії COVID-19 .

Розгляд цього питання на засіданні уряду схвалив президент України Володимир Зеленський, повідомляє прес-служба глави держави в понеділок, 27 квітня.

Як стало відомо, мова йде про більш 280 критих продовольчих ринків, які забезпечують продуктами українців і дають можливість роботи малим фермерам.

“Ми розуміємо, що є певна психологічна втома. COVID втомив не тільки українців. Оскільки продовольчі ринки надзвичайно важливі для виживання і харчування багатьох громадян, потрібно думати, як дати їм можливість працювати безпечно. Встановимо чіткі правила і давайте дозволимо відкрити. Треба вчитися жити і працювати в нових умовах “, – підкреслив Зеленський.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль погодився, що питання відкриття ринків, механізм їх безпечного функціонування і чітких санкцій за недотримання правил потрібно розглянути вже в середу, щоб почати відкривати ринки вже до кінця цього тижня.

У той же час на нараді стало зрозуміло, що українці дуже відповідально ставляться до карантину – як на католицьку і православну Пасху, так і в поминальні дні більшість з них прислухалися до закликів дотримуватись обмежень. За даними Міністерства розвитку громад і територій України, в цьому році поки тільки 13 000 чоловік відвідали кладовища, щоб вшанувати померлих, тоді як в минулі роки ця цифра дорівнювала 5-7 мільйонів.

Як повідомляв OBOZREVATEL , з самого ранку в понеділок, 27 квітня, пройшли пікети представників малого бізнесу в Чернівецькій і Вінницькій областях у зв’язку із закриттям ринків через карантин.

Джерело

УВАГА! Зеленський прийняв рішення: “Давайте дозволимо відкрити продуктові ринки”. 280 ринків…