Мер Черкас – Зеленському: Ми не відмінили карантин, ми відновили справедливість. Якщо нема епідемії у “Епіцентрі”

У коментарі виданню “Цензон.Нет” Мер Черкас Анатолій Бондаренко відповів на погрози президента Володимира Зеленського.

“Зранку під мерією побачив якусь “наружку”. Це нормально, мене це не лякає.

Якби не погрози з Києва, то можна було б подумати, що центральної влади не існує.

Я знав на що саме йду. Розкажу, чим нащому місту допомогла центральна влада під час карантину.

По-перше, на протиепідеміологічні заходи мііська влада перерозподілила з бюджету міста 98 мільйонів гривень.

А обласна рада за весь карантин виділила місту всього 900 тисяч гривень. Оце й вся допомога. По-друге, центральна відмінила кілька місцевих податків, та за один тільки березень позбавила Черкаси понад 100 мільйонів гривень запланованих доходів. Ось така участь держави.

Тепер нам кажуть – деякі торгівельні мережі можуть працювати під час карантину, а дрібним магазинам не можна. Так це ж погано – таким чином штучно створюється натовп в деяких супермаркетах.

Нам треба розвантажити “Епіцентри”, розвантажити “Велюр”, для цього треба відкрити усі дрібні магазини та кафе. Звичайно, увесь персонал має бути у захисних масках, мають дотримуватись соціальна дистанція, заходи гігієни.

Якщо нема епідемії у “Епіцентрі” з його величезними чергами, то у маленькому магазинчику де пара відвідувачів зайшла, загроза набагато менша. Так що Черкаси не відмінили карантин – ми зробили карантин у нашому місті дієвішим, і ми відновили соціальну справедливість. Через кілька днів магазини у місті запрацюють. А керівники хай не погрозами міряються, а думають, чим вони можуть бути корисні своєму народу, який їх на свої податки утримує вже з останніх сил”.

Джерело

Мер Черкас – Зеленському: Ми не відмінили карантин, ми відновили справедливість. Якщо нема епідемії у “Епіцентрі”