Так не робив жоден прeзuдeнт: Зеленський на 9 травня зробив невuмoвнe! В нього в руках були не квіти а…

Зеленський, як ми вчора написали, все-таки прилетів покласти квіти на честь Дня Перемоги на Західну Україну на Закарпатті. Однак, це не просто черговий акт вшанування пам’яті від глави держави.

Про це повідомляє телеграм канал “Легітимний”.

Маршрут Зеленського 8-9 травня дуже символічний. З Донбасу почалося звільнення України, а на Закарпатті закінчилося. По дорозі Зеленський заїхав до Києва, де відвідав меморіальний комплекс Вічної Слави, поклавши квіти до Вічного вогню.

Зеленський таким маневром хоче показати єдність України. Це продовження Зе-стратегії примирення нації і об’єднання України.

Ще нюанс. Зеленський всюди кладе не “величезний букет» дорогих червоних троянд, а маленький букет весняних квітів. Це маленький символізм, який наближає його до народу, показуючи його «щирість». Його слова сказані на Закарпатті повністю підтверджують це.

«На Закарпатті завершилося вигнання загарбників. Ми ніколи не забудемо страшну ціну цієї перемоги. Для вшанування подвигу кожного, хто наближав перемогу, – головне не масштабність, а щирість. І наша перемога – у кожного в серці », – заявив Володимир Зеленський.

Крім цього, ще задовго до 8-9 травня джерело каналу повідомило, що ОП шукали символічне місце для 8-9 травня.

Їх інсайд підтвердився, адже 8 травня Зеленський поїхав на Донбас до Луганської області в смт Мілове, яке розділене кордоном між Україною і Росією. У Міловому Президент відвідав меморіальний комплекс «Україна – визволителям».

Володимир Зеленський вшанував пам’ять загиблих у Другій світовій війні. Президент поклав квіти біля Вічного вогню, а також встановив лампадки біля скульптурної композиції – солдата, який знімає головний убір перед рідною землею, а до його грудей притулилася, звільнена з нацистської неволі жінка.

Символізм тут сильний.

1. Межа з Росією

2. На постаменті було нанесено напис: “Тут починалися бої за звільнення Української РСР від німецько-фашистських загарбників в роки Великої Вітчизняної війни”.

3. Це один з перших населених пунктів, з яких почалося звільнення України. Символізм кожен тут знайде свій …

До слова, Скульптурна композиція – лише частина меморіального комплексу в центрі селища.

Поряд з пам’ятником – братська могила. В ній спочивають сотні відомих і невідомих солдатів, які загинули під час визволення Мілового. 1066 імен полеглих героїв висічено на 27 меморіальних дошках біля братської могили.

Неподалік від цього місця розташоване село Півнівка, яке було першим населеним пунктом, де в грудні 1942 року почалося вигнання нацистських окупантів з української землі.

“Перегляньте сьогодні фотографії своїх дідусів, бабусь, прадідів та прабабусь. Перечитайте їхні листи. І без зайвих пафосу та помпи, про себе, в душі, просто скажіть їм «Дякую». Повірте, вони почують. І знатимуть, що ми пам’ятаємо, – заявив глава держави.

Так не робив жоден прeзuдeнт: Зеленський на 9 травня зробив невuмoвнe! В нього в руках були не квіти а…