Листям смородини! Зцілюємо нирки і прощаємось з болем у суглобах!

Смородинове листя містить багато вітаміну К, Р та С. Тому, його використовують для лікування багатьох захворювань, наприклад:

Атеросклероз;

Хвороба Аддісона;

Подагра;

Ревматизм;

Захворювання нирок;

Пропонуємо ознайомитися з рецептами лікувальних засобів на основі листя смородини.

Для лікування захворювання нирок.

Залийте 3 ст. л. подрібненого листя 0,5 літрами окропу та через 20 хвилин процідіть  й відіжміть листя. Закип’ятіть настій, додайте 2 ст. л. смородинових ягід та залиште остигати. Випийте засіб на протязі дня разом з ягодами. Термін лікування 30 днів.

Для лікування невралгії.

Змішайте 4 ст. л. сухого листя смородини, 3 ст. л. трави меліси та подрібнену цедру 1,5 лимонів. Залийте 0,5 літрою окропу та настоюйте 6 годин. Процідіть та приймайте засіб по 100 мл за 30 хвилин до їжі.

Для лікування подагри та ревматизму.

До 0,5 літри окропу додайте 10 листочків смородини та залиште остигати. Приймайте по 125 мл 4 рази на добу.

Для лікування хвороби Аддісона.

Подрібніть тонкі стебла та листя смородини. До 0,5 літри окропу додайте 2 ст. л. суміші та залиште остигати. Приймайте по 80 мл до 5 разів на день через 30 хвилин після їжі.

Для лікування шуму в вухах.

Змішайте по 2 ст. л. листя смородини, квіток бузку, квіток бузини та подрібніть. Залийте 2 ст. л. суміші 0,5 літрами окропу та проваріть на водяній бані 20 хвилин, періодично помішуючи. Через 10 хвилин процідіть та приймайте по 70 мл до 3 разів на день за 20 хвилин до їжі.

Перед застосуванням будь-якого засобу, проконсультуйтеся зі своїм лікарем.

Будьте здорові!

Джерело

Листям смородини! Зцілюємо нирки і прощаємось з болем у суглобах!