Шмигаль звільнив чиновника який посмів оштрафувати самого Ахметова на мільйони гривень

Кабінет міністрів України в середу, 13 травня, звільнив в.о. голови Державної екологічної інспекції Єгора Фірсова. У прискореному порядку новим главою був призначений чиновник з Управління екології та природних ресурсів КМДА Андрій Мальована. 

Як відомо, за час роботи Фісовова в.о. голови Державної екологічної інспекції ряд великих підприємств були оштрафовані за екологічні порушення на безпрецедентно великі для України суми. За даними ZN.UA, президент Володимир Зеленський був уражений тим, що Єгор Фірсов не так часто, як хотілося б президенту, згадував про заслуги глави держави в справі примусу екологічно-безвідповідального бізнесу до впорядкованої діяльності.

“На цю благодатний грунт лягли ініціативи прем’єр-міністра Дениса Шмигаль звільнити Єгора Фірсова та звільнити місце для іншого претендента, – відзначають автори матеріалу. – Шмигаль був зацікавлений не тільки в тому, щоб екологічну інспекцію очолив людина Віктора Пилипишина (колишнього керівника Шевченківського району і кандидата в мери Києва), а й в тому, щоб позбутися від усіх людей, які в його уяві асоціюються з його попередником – Олексієм Гончаруком . Заміну Фірсова прем’єр узгодив із Зеленським “.

Як зазначає сам Фірсов, про причини звільнення йому не повідомляли.

Друзі, сьогодні рішенням Кабінету міністрів я закінчив роботу на посаді виконуючого обов'язки голови Державної…

Gepostet von Єгор Фірсов am Mittwoch, 13. Mai 2020

Видання нагадує, що 21 листопада 2019 року Кабмін призначив колишнього народного депутата Єгора Фірсова тимчасово виконуючим обов’язки голови Державної екологічної інспекції.

20 лютого 2020 року “Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча” виплатив понад 10 мільйонів гривень збитків, які підприємство завдало державі в сфері екології (неналежне зберігання відвалів шлаку). Одне з найбільших металургійних підприємств України є основним забруднювачем повітря в регіоні, Маріуполь традиційно входить в топ-10 найбрудніших міст країни.

А вже 12 березня невідомі спалили машину Фірсова. Сам він з гіркою іронією писав у Facebook про те, що таким чином палії оцінили роботу його команди на чолі екоінспекції.

Шмигаль звільнив чиновника який посмів оштрафувати самого Ахметова на мільйони гривень