Проїзд сильно подорожчає! Українців попередили про підвищення цін!

Вартість проїзду в громадському транспорті Києва може в рази вирости після карантину.

Про це експерти розповіли виданню “Сегодня”.

Через епідемію Кабмін розпорядився обмежити пасажироперевезення.

Зараз багато українців банально не можуть доїхати до робочого місця. За словами експертів, чиновники усвідомлюють потребу в транспорті, але поки не знають, як його запустити і не викликати спалахи захворювання.

Вся справа в тому, що в маршрутках складно тримати дистанцію. Так “Богдан” розрахований на 45 пасажирів, а в годину пік туди набиває до 60 осіб. Діючі обмеження забороняють перевозити більше 12 пасажирів, що просто невигідно перевізникам.

Як відзначають експерти, щоб компенсувати витрати, маршрутникам доведеться підняти вартість проїзду приблизно на 25%. У Києві ціна виросте з 7-8 до 28-32 гривень.

Приблизно стільки ж зараз коштує поїздка на таксі з людини, якщо скинутися вчотирьох. Цього можна уникнути тільки якщо уряд погодиться виділити приватним компаніям дотації.

Жителі Києва прокоментували можливе подорожчання проїзду в соціальних мережах:

“Після карантину потрібно повернути гроші за простій в гаражах. А людей тепер обдирати треба!”; “Ви та не подуріли? Люди після карантину, та ще й підняття цін? Боже, рятуй Україну від бандюг!”; “Кличко, місту і передмістю – Муніципальний транспорт, а жлобів, які свого часу спалили мунпаціальние автопарки, в Автдор ремонтувати дороги, які вбили і крапка”; “Буду їздити громадським транспортом, але маршруткою не поїду. Ще мало заробили, коли ж ви нажрется? У ваші маршрутне таксі страшно і гидко сідати”.

джерело

Проїзд сильно подорожчає! Українців попередили про підвищення цін!