У Кропивницькому чотирьом дівчатам-близнючкам виповнилося по два місяці: як живеться унікальний четверні (ВІДЕО)

Одна мама на чотирьох — це учетверо більше проблем й настільки ж більше любові.

У Кропивницькому унікальна четверня дівчаток-близнючок відсвяткувала два місяці.

Про те, як живеться малюкам, йдеться в сюжеті ТСН.

20-річна багатодітна мама Анастасія Валіхновська розповідає, що маленькі близнючки Вікторія, Єлизавета, Мирослава та Діана усе роблять синхронно.

«Один починає плакати, другий прокидається, третя прокидається, четверта прокидається. І так починають усі кричати. А коли час доходить до годування, то це взагалі. Напевно, сусіди наші скоро з’їдуть. Такий галас піднімається. Важко, звичайно, кожному догодити й кожного швидко нагодувати. Годуємо в чотири руки», — ділиться мама четвернят.

Про те, що в сім’ї буде велике поповнення, Анастасія та Влад дізналися на четвертому місяці вагітності. Спочатку під час УЗО лікарі побачили трійню, а згодом помітили й четверту сестричку. Дівчатка попросилися на світ на 32 тижні вагітності. Вони були майже однаковими: вагою близько двох кілограмів і довжиною 42-43 сантиметри.

Тепер крихіткам вже два місяці- дівчатка збільшили свою вагу удвічі. Більшає клопотів і переживань у їхньої мами.

«Важко, це дійсно. Діти потребують уваги, діти потребують турботи. Кожному хочеться дати свою любов, щоб вони росли однаково. Не так, щоб одна улюблена, а інша — ні. Дуже важко в цьому плані», — каже Анастасія.

Коли стане легше та чи стане взагалі — відповідь на це питання мала б знати родина Волкових. У цій сім’ї п’ятеро дітей — за кілька днів четверо з них, Михайло, Аня, Марія та Варвара, святкуватимуть 14-ий день народження.

«Насправді і ми чекаємо, коли нам стане легше. Якщо сьогодні зазирнути назад, там не було так уже й важко», — розповідає тато четверні Ігор Волков.

Про ті проблеми зараз уже згадують із усмішкою. Коли вперше поїхали відпочивати, у чотирьох дітей прорізалось десять зубів. Хвилювалися і через те, як вони вчотирьох навчатимуться в одному класі, чи як із усіма робити уроки. Тож зізнаються — без допомоги бабусь, хрещених та друзів — впоратися було б складніше.

«Бували, звісно, такі часи, що я думала: все, моя нервова система не справляється. Був один такий день, наприклад, одна дитина залізла на паркан, я її зняти не можу. Одна пофарбувала собі лаком волосся і сукню обрізала, двоє нагодували туалет і його забило», — згадує мама Тетяна Волкова.

Досвідчені львівські батьки четверні радять кропивницьким новачкам єдине — гуртуватися і триматися разом. І нехай клопотів і переживань учетверо більше, але так само й любові та щастя.

Кореспондентки ТСН Олена Шворак та Інна Лебеденко.

Джерело: spnews.pp.ua

У Кропивницькому чотирьом дівчатам-близнючкам виповнилося по два місяці: як живеться унікальний четверні (ВІДЕО)