“Це станеться 25 серпня”. Зеленський ухвалив довгоочікуване рішення: необхідно зробити до кінця місяця

Команда президента країни Володимира Зеленського поділилася з українськими громадянами важливою та радісною новиною — так, заступник очільника фракції “Слуга народу” Євгеній Кравчук 11 серпня офіційно заявив про те, що 25 серпня може відбутися позачергова сесія Верховної Ради, найімовірніше, з ініціативи самого українського лідера.

За словами політика, народних обранців уже попередили про це. Окрім того, Кравчук звернув увагу українців на те, що повинне цього дня відбутися голосування за законопроект, який дасть змогу збільшити мінімальну зарплятню в країні.

“Ми вже попередили народних депутатів, що 25 серпня може відбутися, і, найімовірніше, відбудеться позачергова сесія парламенту з основним питанням — голосування за законопроект, який дасть змогу збільшити мінімальну заробітну плату до 5 тис. грн із 1 вересня. Це необхідно ухвалити ще в серпні, і тому потрібна позачергова сесія”, — наголосив заступник очільника фракції “Слуга народу”.

За словами Євгенія Кравчука, ініціюватиме позачергову сесію сам український лідер Володимир Зеленський, адже, що важливо розуміти, законопроект про підвищення мінімальної заробітної плати є президентським.

Варто звернути увагу на те, що нещодавно очільник парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев також заявляв про те, що Верховна Рада може зібратися на позачергову сесію 25 серпня, щоб ухвалити, зокрема, законопроект про збільшення мінімальної заробітної плати в Україні до 5 тис. грн.

Як відомо, раніше Кабмін схвалив макроекономічний прогноз на наступний рік, в якому передбачене підвищення рівня мінімальних зарплат ще в два етапи — до 6 000 і 6 500 гривень до кінця 2021 року.

Джерело

“Це станеться 25 серпня”. Зеленський ухвалив довгоочікуване рішення: необхідно зробити до кінця місяця