Відставки не буде! Президент Зеленський провів довгу і емоційну бесіду, з міністром МВС -публічно засудили дії

Правоохоронний комітет ВР проведе розслідування дій поліції під час скандалу з відділенням у Кагарлику і перестрілки в Броварах. За результатом буде засідання фракції «Слуги народу», де можуть підняти питання відставки Авакова.

Про це розповів в ефірі Еспрессо TV член фракції і глава правоохоронного комітету Верховної Ради Денис Монастирський повідомляє Ліга нет

«Відверто, позиції ще не сформовані. Ми на фракції ще не обговорювали. У нас засідання відбудеться в понеділок увечері, якраз після засідання профільного комітету. Ми, звичайно, це будемо обговорювати», – сказав він.

Монастирський пояснив, що нардепи будуть оцінювати причини, які привели до цих випадків, наскільки швидко і ефективно керівництво Нацполіціі і МВС відреагували на події, чи були факти приховування доказів у цих справах.

При чому незабаром після ефіру на «Еспресо» Монастирський написав у Facebook, що, за попередніми висновками, реакцію МВС та Нацполіції на події в Кагарлику можна назвати адекватною – глава Нацполіціі і представник МВС відразу публічно заявили про вчинення злочину і заявили про розформування всього підрозділу, і міністр Аваков також публічно засудив дії екс-поліцейських.

У той же час телеграм-канал “Легітимний” повідомляє, що ніхто Авакова звільняти не збирається, як би не розганяли цю тему.

“Зеленський в особистій бесіді висловив підтримку Міністру МВС, але певні фінансові групи і лобісти в Офісі Президента вирішили використовувати цю ситуацію, щоб зменшити вплив і активи Авакова. Тому зараз в ОП рухають тему з відставками губернаторів, які призначені за квотою Авакова”, – йдеться у повідомленні каналу.

джерело

Відставки не буде! Президент Зеленський провів довгу і емоційну бесіду, з міністром МВС -публічно засудили дії