Я закликаю всіх. Майдан вже завтра! Українці в ш0ці – Порошенко зважився на це. Раду трясе – теpмін0ве звернення

Друзі, ви будете сміятися, але в цей четвер “Сивий Гетьман” збирає черговий “Майдан”, розпочав свій допис у Фейсбук, Михайло Шнайдер, юрист та блогер, подаємо його слова в оригіналі:

Знову МайданЦього разу “Мовний”.Я соромлюся запитати, скільки ще він буде продовжувати водити хороводи і організовувати всілякі Шапіто?Скільки ще адекватні і розумні Українці, спостерігатимуть ці вистави?Особисто я вже просто не можу дивитися на весь цей Цирк.Адже зараз прийшов саме час працювати і розвиватися, а не відволікатися на ці Концерти.Тому я щиро сподіваюся, що всі розсудливі і люди зі здоровим глуздом будуть принципово ігнорувати цю клоунаду.І тоді всі ці похмурі перформанси, просто зійдуть на Ні …

Варто зазначити, що опозиція критикує всю партію Слугу народу, не зважаючи, на те, що мовний закон внесли окремі представники. Окрім того, опозиція взагалі не думає, що ці питання потрібно вирішувати в Раді шляхом обговорення та дискусій.

Як от Ліза Богуцька соратниця Саакашавілі, та депутат Слуги народу, яка написала стосовно цього розгромний пост у фейсбук, цитуємо:

Заява народних депутатів України, членів фракції політичної партії «Слуга народу» у Верховній Раді Українищодо проекту закону України № 2362 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів, щодо навчання державною мовою в закладах освіти»

Ми, народні депутати України, стурбовані суспільною реакцією на законопроект № 2362 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів, щодо навчання державною мовою в закладах освіти».

Партія «Слуга народу», представниками якої ми є, виникла і завоювала довіру виборців, як політична сила, базовими цінностями якої є толерантність та повага до думки кожного громадянина. Ми зробимо усе від нас залежне, щоб забезпечити кожному громадянину обирати мову приватного спілкування, включно з російською. Багато з нас у побуті є російськомовними.

Разом з тим, ми повністю усвідомлюємо той факт, що розвиток і поширення державної української мови в системі освіти в нашій державі є запорукою загальнонаціонального порозуміння і єднання українського суспільства тією ж мірою, що і цінності демократії та верховенство права. Без захисту цих базових складових суспільної єдності прогрес в Україні неможливий.

Тому заявляємо, що законопроект № 2362 суперечить нашим переконанням, і вносить розкол у суспільство, створює напругу, ускладнює в перспективі вирішення загальнодержавних завдань суспільного розвитку.

З огляду на зазначене, з усією повагою до думки кожного народного депутата і його права вносити законодавчі ініціативи, заявляємо, що не підтримуємо законопроект № 2362, і не голосуватимемо за нього.

Закликаємо усіх колег, хто поділяє наші цінності, залучитися до цієї заяви шляхом поширення її на своїх сторінках в соціальних мережах.

Я закликаю всіх. Майдан вже завтра! Українці в ш0ці – Порошенко зважився на це. Раду трясе – теpмін0ве звернення