Уже в суді! У справі скандальних Федини і Звіробій несподіваний поворот. “Чекає розплата”

Справу про погрози на адресу президента України Володимира Зеленського з боку депутата Верховної Ради від “Європейської солідарності” Софії Федини та волонтера Марусі Звіробій (Олени Самбул) передано в суд.

Про це в середу, 5 серпня, повідомили в Державному бюро розслідувань (ДБР).

“Справу передано в суд”, – сказало джерело видання. За його словами обвинувальний акт переданий в один з київських судів.

Співробітник ДБР зазначив, що Федина та Звіробій звинувачуються в скоєнні злочину за ч. 1 ст. 346 (погроза вбивством щодо Президента України) і ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, в жовтні минулого року, після того, як Володимир Зеленський поспілкувався з добровольцями в Золотому на підвищених тонах, нардеп від фракції “Європейська солідарність” Софія Федина оприлюднила відео, де вона разом з блогером і волонтером Марусею Звіробій обговорює варіанти смерті президента.

26 листопада 2019 року ДБР направило в Генпрокуратуру проект повідомлення про підозру за фактом погроз з боку Федини і Звіробій.

У березні Печерський районний суд Києва обрав Федині і Звіробій запобіжний захід у вигляді особистих зобов’язань. 8 травня суд відмовився продовжувати запобіжний захід для них.

Вже 29 липня Федина розповіла, що їй було вручено обвинувальний акт у справі про погрози на адресу президента України.

Уже в суді! У справі скандальних Федини і Звіробій несподіваний поворот. “Чекає розплата”