Терміново! Зеленський одобрив, Шмигаль вразив українців рішенням – цього не уникнути

Очільник Кабінету міністрів Денис Шмигаль озвучив нову цікаву ідею — він наголосив, що створення “вільних економічних зон” на Донбасі дасть змогу оживити територію з точки зору бізнесу. За його словами, наразі команда українського лідера Володимира Зеленського розраховує на декілька напрямків.

“Стосовно створення привабливих умов для бізнесу…, який прийде на території, які сьогодні є тимчасово окупованими, який прийде на території, які сьогодні розташовані біля лінії розмежування, ми маємо декілька напрямів. Це, звичайно ж, і податкові пільги, певні преференції з точки зору початку і ведення там бізнесу. Візія і концепція сьогодні є. Конкретні кроки Мінекономіки спільно з Міністерством реінтеграції тимчасово окупованих територій розроблять і представлять”, – наголосив глава уряду.

Денис Шмигаль звернув увагу на те, що зона пріоритетного розвитку – це 15-20-кілометрова зона в межах від лінії розмежування.

“Зони пріоритетного розвитку – це ті зони, які вимагають певних преференцій для бізнесу, для створення робочих місць. Сьогодні ми можемо говорити про утворення таких зон в якійсь межі від лінії розмежування. Наприклад, 15-кілометрова зона, може, 20-кілометрова зона. Ми рахуємо ці речі зараз. І представимо їх”, – підкреслив очільник Кабміну.

Не можна не звернути увагу на те, що видання Vox Ukraine нещодавно внесло до переліку семи найбільших економічних помилок влади за період незалежності створення вільних економічних зон та територій пріоритетного розвитку, що супроводжувалося наданням пільг та преференцій. Наголошується, що податкові пільги ВЕЗ та ТПР перевищували надходження до бюджету від їхньої діяльності, викривлявся економічний ландшафт, відбувалося уникнення від оподаткування.

Окрім цього варто додати, що також Шмигаль повідомив, коли в Україні почнеться «нормальний навчальний рік»

«Навчальний рік почнеться в Україні 1 вересня. Нормальний навчальний рік. Це важливо. Тому що люди переживають. Є якісь спекуляції, маніпуляції, що всі будуть вчитися вдома, що соціалізація дітей не відбудеться. Є маса прохань: пустіть хоч у перший клас, хоч на один день дітей, щоб діти побачили, що це таке. Ні. В нас навчальний рік починається 1 вересня. Ми вже провели всі необхідні заходи, наради. Ми запустили процеси в областях. Голови ОДА контролюють», – сказав Шмигаль.

За його словами, у тих регіонах, що потраплять до «червоної» зони за поширенням COVID-19, «буде введений карантин такий самий, який вводиться при інших епідеміях».

«Наприклад, коли епідемія грипу або якась інша інфекція, то закривають школи на тижні тижні, діти вчаться вдома дистанційно, а потім знову йдуть у школу», – пояснив прем’єр.

джерело

Терміново! Зеленський одобрив, Шмигаль вразив українців рішенням – цього не уникнути