Готуйтеся! На вихідних ви побачите, що таке білоруський народ: Тихановська шoкyвaлa новим звернення. В Білорусі буде “жара”

Опозиційний білоруський політик Світлана Тіхановська, яка поїхала в Литву, закликає провести у всіх містах Білорусі 15-16 серпня мирні мітинги, щоб зупинити насильство.

Тіхановська заявила, що там, де комісії правильно порахували голоси на виборах, її підтримка становить 60 – 70%. Про це вона розповіла в новому відеозверненні.

“Мирний вихід громадян на вулицю влада перетворила в криваву бійню. Ситуація критична”, – заявила Тіхановська.

Вона закликала мерів організувати мирні мітинги 15 і 16 серпня. Адже за її словами, захищати справжні результати виборів можна тільки ненасильницьким методам.

“Опозиція завжди підкреслювала, що захищати вибір потрібно законними і ненасильницькими способами, однак влада перетворила мирний вихід громадян на вулиці в криваву бійню”, – сказала Тіхановська.

Також Тіхановська подякувала працівникам страйкуючих підприємств і закликала всіх пройти по спеціальному посиланню і підписатися в тому, що голосували за неї.

Посилання для збору підписів вона залишила під відео.

“Підпишіться за те, що ви голосували за мене. Будь ласка, не залишайтеся осторонь. Наші голоси мають бути враховані”,– підсумувала Тіхановська.

Тіхановском 10 серпня поїхала з Білорусії в Литву. Вона заявила, що прийняла рішення самостійно. «Не дай бог опинитися перед таким вибором, перед яким опинилася я», – зазначила вона і згадала своїх дітей. Пізніше було опубліковано ще одне відеозвернення, в якому Тіхановська закликала білорусів не виходити на протести.

Джерело

Готуйтеся! На вихідних ви побачите, що таке білоруський народ: Тихановська шoкyвaлa новим звернення. В Білорусі буде “жара”