Тaкoгo не oчiкyвaв нiхтo! Лукашенко щoйнo вийшов до протестуючих у Мінську: «Чого ви хочете? Якої свободи? Я вас попереджаю…»

Президент Білорусі Олександр Лукашенко звернувся до народу і заговорив про необхідний захист

Нагадаємо, в неділю, 16 серпня, в Мінську на площі Незалежності почалася провладна акція за Лукашенка, яку проводять під гаслом «Не дамо розвалити країну». У мережі повідомляється, що на мітинг «зігнали» бюджетників з усієї країни.

Лукашенко, який вийшов до народу, в першу чергу, подякував «за підтримку», а потім поцікавився у людей, «чого вони хочуть».

«Спасибі вам, мінчани, що ви чверть століття терпите мене, людину, яка приїхала з провінції, — почав президент, згадавши надалі дев’яності роки, — Я покликав вас не для того, щоб ви мене захистили. Я покликав вас, щоб ви змогли захистити свою незалежність, своїх дружин, сестер і дітей. Я не хотів вас кликати на площу: у вас багато справ і турбот.

Ви прибираєте хліб і збираєте дітей до школи. Я пам’ятаю дев’яності: тут стояли робітники з каструлями і просили нагодувати дітей. І тоді я поклявся допомогти вам і не допустити площ і мітингів… Я хочу звернутися до тих, хто сьогодні заблукав, хто дезорієнтований: чого ви хочете зараз? Свободи? Скажіть якої? Змін? Яких, що будемо міняти? Хочете реформ? Скажіть яких, завтра почнемо. Ви хочете вертолітних грошей? Ви ж знаєте, що таких грошей не буває, їх потрібно заробляти в полях, на заводах і фабриках».

Раніше ми повідомляли, за даними білоруського видання TUT.BY, працівники різних держпідприємств і бюджетних організацій поскаржилися, що їх змушують брати участь в Антимайдані і в разі непокори погрожують звільненнями, або виселенням з гуртожитку.

Джерело

Тaкoгo не oчiкyвaв нiхтo! Лукашенко щoйнo вийшов до протестуючих у Мінську: «Чого ви хочете? Якої свободи? Я вас попереджаю…»