Очевидець з Білорусі: “Вони роблять “ЦЕ” з дівчатами натовпом до втрати cвiдoмoстi. Крuкu чутні з кожної камери “

Щонайменше, є кілька фактів зґвалтувань дівчат в СІЗО в період з 9 по 13 серпня.

Про це напередодні ввечері повідомив білоруський опозиційний Telegram канал  Nexta.live .

« Є надійні і перевірені показання дівчат (у віці від 16 років) і жінок, а також психологів, профільних лікарів, хірургів і гінекологів, які працюють з ними.

Згвалтування здійснювалися представниками силових структур – йдеться в повідомленні.

Звірства застосовують і до дітей.

Підлітка з багатодітної сім’ї забрали в автозак, коли він йшов до одного. У нього закрита ЧМТ, струс мозку, зламана щелепа, піднебіння розірвано, пошкоджені тканини в горлі …

Нещодавно 16-річного Тимура вивели з медикаментозної коми. Стан, в якому його привезли в 3-ю міську дитячу лікарню з Партизанського РУВС, було на межі – він не міг дихати, бився в конвульсіях, майже нічого не бачив.

Про це  розповідає  білоруська «Комсомольська правда».

Зараз він прийшов в себе, намагається триматися бадьоро і заспокоювати рідних. Але у нього тривають панічні атаки, вони посилюються, з’явилася світлобоязнь. Про це розповіла сестра Тимура Катерина. З мамою розмовляти поки не можна – вона в шоці від того, що сталося і не розуміє, що такого поганого міг зробити її хлопчик, щоб люди в формі дозволили собі таке з ним витворяти – катувати електрошокером, бити палицею в очі …

– Тимур пішов до одного, з яким вони зібралися на риболовлю. Як я зрозуміла з його розповіді, до нього просто під’їхали і забрали біля станції метро «Кам’яна Гірка», заштовхали в автозак, – розповідає Катерина. – Бити почали вже при затриманні. Хлопець, який бачив це (він і сам зараз лежить в лікарні), розповідав потім на відео: «Хлопчика били-били, били-били, потім його на асфальт кинули, йому погано стало».

За словами сестри, Тимур нічим особливим не вирізнявся. Він один з 9 дітей в сім’ї, одягнений звичайно, ніяких татуювань, дредів і інших викликають прикмет немає. Хіба що темноволосий, що не слов’янської зовнішності.

– Досі не можу зрозуміти, як він все це пережив … Мені дуже важко знову про це говорити, – зі сльозами в голосі продовжує Катя. – Він все згадує поступово, ми зі шматочків складаємо картину повну ..

Йому притискали з усією силою електрошокер до п’ят багато разів. Потім сказали з матами: «Зараз ти будеш співати гімн ОМОНу» і слова продиктували.

Він сказав: «Не буду», за що його схопили за волосся вставили в рот палицю і з ноги вбили її в горло.

Били головою об бетон. Він став задихатися, у нього почалися конвульсії. Рукояткою кийки йому вибивали очі.

Тимур каже, коли йому стало зовсім погано, один з чоловіків, які його били, сказав іншому: «Цього дохлого куди?». Другий каже: «Та туди кинь, нехай здихає там».

Знайшовся один нормальний чоловік, який викликав Тимуру швидку. Його ввели в медикаментозну кому, він просто не міг дихати, починалися приступи, конвульсії.

Зараз він в реанімації. Лікарі роблять все можливе, і стан, звичайно, набагато краще, ніж було під час вступу. Якщо слово краще взагалі застосовне тут.

У нього закрита черепно-мозкова травма, струс мозку, зламана верхня щелепа, небо розірвано, пошкоджені тканини в горлі. Одним оком він розпливчасто бачить, другим не бачить взагалі. Поки є припущення, що це через набряк, а як буде далі – невідомо.

Іноді він починає знову задихатися у нас на очах. Я його заспокоюю: «Тимурчик, сонечко, ти можеш дихати, заспокойся. Все добре, ти з нами ». Варю йому кашки будинку, як йому подобається, годую з ложечки.

Обов’язково поділіться зі своїми друзями в соціальних мережах! Правду вже неможливо приховати ..

Очевидець з Білорусі: “Вони роблять “ЦЕ” з дівчатами натовпом до втрати cвiдoмoстi. Крuкu чутні з кожної камери “