Просто зі сцени! Щойно, вліпив Порошенку – Зеленський сказав це, вони здали країну. Не плутайтесь під ногами!

Президент Володимир Зеленський наголошує, що ті, хто без бою віддав частину української території, мають давати свідчення.

Про це відомо з промови президента до Дня Незалежності

Пряма мова: “Ми будуємо саме таку країну, країну, яка завжди готова дати відсіч. І байдуже, хто атакує – агресор, вірус, світова криза. Країну, де ті, хто без бою подарував частину території, будуть давати свідчення, а не проповіді з патріотизму. Країну, куди наші люди захочуть повертатися хорошими дорогами, які ми сьогодні будуємо. Країну, де жваві суперечки будуть лише про те, як назвати ракету, яку Україна запускає в космос та на честь кого назвати збудований корвет.

Всіх, хто готовий допомагати українцям будувати саме таку країну, ласкаво просимо, долучайтеся. Іншим велике прохання – не заважати. У вас було багато років, щоб щось зробити. Люди поставили вам оцінку. Прийміть це та не плутайтесь, будь ласка, під ногами України, яка рухається вперед”.

Зеленський наголосив, що українці не повинні нікому давати шансу посіяти між ними розбрат – “ні сусідам, ні внутрішнім чужинцям, тим, що обкрадали нашу маму Україну багато років, бо ніколи не вважали її рідною”.

Він зазначив, що влада робить усе, щоб окуповані території України повернулися в країну, яку вони не впізнають, “країну, що буде першою в Європі за людським щастям, а не тільки за розміром територій, хоча ні своє щастя, ні свої території ми нікому не віддамо”.

Президент розповів, що кожний його ранок починається з смс від Генштабу про кількість поранених та загиблих за добу.

“Цифри бувають різні, та тільки одне повідомлення робить ранок добрим – поранених нуль, загиблих нуль. Сьогодні 29-й день поспіль у мене і всієї нашої України ранок дійсно добрий”.

“У 29-й день перемир’я, у 29-ту річницю Незалежності ми всі просимо Бога про одне – нехай дні тиші стануть місяцями, місяці роками, роки століттями, а потім тисячоліттями миру, злагоди і процвітання української землі. І ми віримо, що це точно настане”.

Разом з тим, Зеленський підкреслив важливість боротьби з коронавірусом і дотримання правил безпеки.

“Тоді обов’язково настане день, коли за радісним смс від Генштабу буде не менш радісне від міністра охорони здоров’я: за добу в Україні захворіло нуль, померло нуль”.

Телеграм канал Легітимний розбив промову по тезах:

Президент згадав, що:

– 29 днів поспіль немає втрат.

– згадав історію України

– подякував медикам

– озвучив меседж про єдність країни, що треба перестати сперечатися і сваритися між собою

– озвучив меседж, що Україна чекає Луганськ, Донецьк, Крим

– озвучив меседж, що ми ведемо боротьбу за кожного українця, щоб кожному в країні було комфортно жити

– озвучив меседж: Україна своих не кидає. За одного нашого розвідника ми готові віддати тисячу інших, тому що ми своїх не кидаємо.

– озвучив меседж прихований до «правління Порошенка», хто здав країну, той повинен відповісти. Також закликав не заважати тим, кому народ вже поставив оцінку.

– перерахував центральні вулиці міст України, річки, страви країни і назвав, що всі ми Україна. Це все йшло в розрізі стратегії «Україна Єдина».

Джерело

Просто зі сцени! Щойно, вліпив Порошенку – Зеленський сказав це, вони здали країну. Не плутайтесь під ногами!