Українцям щ0йно зробили термін0ве п0передження, розподіл оновили: важливі деталі..Вже з 14 вересня!

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій (ТЕБ і НС) розширила список міст і районів «червоної» карантинної зони, оскільки, на думку урядової комісії, там спостерігається найгірша епідеміологічна ситуація з коронавірусною хворобою Covid-19.

«З 00 годин 00 хвилин 14 вересня (понеділок) почне діяти нове епідемічне зонування», – повідомив міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов.

Міста Тернопіль, Івано-Франківськ і Чернівці, які протестували проти перебування в «червоній» зоні і подали через це судові позови до уряду продовжать там перебувати й надалі. З нових міст і районів до «червоної» зони, у порівнянні з попереднім зонуванням, включили, зокрема, Заліщицький і Збаразький райони на Тернопільщині, два райони на Буковині, Славуту й Волочиськ на Хмельниччині.

Загалом до «червоної» зони потрапили:

Чоп Закарпатської області; Івано-Франківськ, Коломия, Калуш, Косівський та Тисменицький райони Івано-Франківської області; Перемишлянський та Пустомитівський райони Львівської області; Дубно Рівненської області (натомість Костопільський район з неї виключили і віднесли до «помаранчевої» зони); Тернопіль, Бережани та Чортків, Бережанський, Бучацький, Гусятинський, Заліщіцький, Збаразький, Монастириський, Теребовлянський, Тернопільський та Чортківський райони Тернопільської області; Чернівці, Герцаївський, Кельменецький, Кіцманський, Новоселицький та Сторожинецький райони Чернівецької області (натомість Вижницький, Глибоцький і Заставнівський райони з «червоної» зони перенесли в «помаранчеву»); Славута та Волочиський район Хмельницької області; Великобурлуцький район Харківської області; Біляївка, Ізмаїл та Болградський район Одеської області; Канів Черкаської області; Ніжин, Бобровицький та Носівський райони Чернігівської області.

Нагадаємо, що «червона» зона передбачає найсуворіші карантинні заходи, зокрема – закриття дитсадків і шкіл з переведенням учнів на дистанційне навчання. Також в пунктах «червоної» зони потяги не беруть пасажирів. Існують обмеження на роботу кафе, торгових центрів і громадського транспорту і на планові госпіталізації.

До «помаранчевої» карантинної зони, яка передбачає менш суворі карантинні заходи, серед інших, потрапили:

Ківерцівський, Луцький та Маневицький райони Волинської області; Ужгород та Мукачево, Мукачівський, Рахівський, Тячівський та Ужгородський райони Закарпатської області; Бурштин, Богородчанський, Городенківський, Калуський, Коломийський, Рогатинський та Рожнятівський райони Івано-Франківської області; Вараш та Острог, Здолбунівський, Костопільський та Рівненський райони Рівненської області; Кременець, Борщівський, Зборівський, Козівський, Кременецький, Лановецький, Підволочиський, Підгаєцький та Шумський райони Тернопільської області; Новодністровськ, Вижницький, Глибоцький, Заставнівський, Путильський, Сокирянський та Хотинський райони Чернівецької області; Хмельницький, Кам’янець-Подільський та Нетішин, Красилівський, Новоушицький, Теофіпольський та Ярмолинецький райони Хмельницької області; Вінниця, Козятин та Вінницький район Вінницької області.

Решта країни потрапила або в «жовту», або в «зелену» карантинні зони. Таке зонування комісія встановила на 14 днів.

джерело

Українцям щ0йно зробили термін0ве п0передження, розподіл оновили: важливі деталі..Вже з 14 вересня!