«Я відчула, як інструмент пройшов мені в голову»: Франківчанку лікували від гаймориту і зробили інвалідом

У Франківську медики лікували жінці гайморит і зробили її інвалідом.

Про це розповіли у виданні «Суспільне«.

Повідомляється, що франківчанка Олександра Клюба звернулася в лікарню з сильним болем в голові ще в березні.

Медики підтвердили гайморит і вирішили зробити жінці трепанопункцію.

«Я чула буквально кожен удар молотком. У мене потіли руки постійно, я говорила, що мені холодно. І відчула, як якийсь інструмент пройшов мені в голову. Впав тиск, я втрачала свідомість. Я дуже себе погано почувала, вони на це не звертали уваги. Один з медиків говорив: «Не муркай, просто лежи». І далі робили свою роботу» — розповіла Олександра.

Після 40-хвилинної операції жінка не могла самостійно ходити, у неї піднялася температура і з’явилася втрата пам’яті.

На наступний день Олександра зробила КТ головного мозку, де побачила, що у неї гематома і внутрішньомозковий крововилив правої лобової області.

«Вони винесли мені КТ і повідомили: «Не дарма тебе боліла голова. Звертайся в обласну клінічну лікарню». Відправили мене не на швидкій, тому що я вже була виписана один день. Я поїхала зі швами і температурою своїм ходом лобової ділянки.»- додала Олександра.

Після цього жінка написала заяву в поліцію на лікарів.

Прес-секретар обласної поліції Христина Максимчак підтвердила, що Олександра зверталася до правоохоронців. Вона додала, що за даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст.140 140 ККУ (неналежне виконання професійних обов’язків медичним або фармацевтичним працівником) і зараз поліцейські чекають відповідь від Департаменту охорони здоров’я.

Правозахисник Андрій Малетін не згоден з діями слідства. Він пояснив, що експертизу повинен був проводити незалежний судовий експерт відразу ж після заяви.

Зараз жінка намагається оформити групу інвалідності, однак і тут, за її словами, не все просто. Працівники обласного бюро медико-соціальної експертизи надіслали справу до Києва і сказали їхати туди. Олександра пояснила, що не має коштів і можливості поїхати, тому що у неї маленький син віком дев’ять місяців. На це жінці відповіли, що їх це не хвилює.

«Я відчула, як інструмент пройшов мені в голову»: Франківчанку лікували від гаймориту і зробили інвалідом