Терміново! Це сталось – просто у Британії, Зеленський домовився. Йому це вдалось – Перша леді там

Президент Володимир Зеленський з дружиною розпочав офіційний візит до Великобританії. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

“Президент України Володимир Зеленський розпочав офіційний візит до Великобританії”, – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що в рамках візиту заплановані переговори Глави держави з Прем’єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном, після яких відбудеться підписання україно-британського угоди про політичну співпрацю, вільну торгівлю і стратегічне партнерство.

Крім того, в рамках візиту передбачена аудієнція президента України і його дружини з герцогом і герцогинею Кембриджськими (принцом Вільямом і його дружиною Кейт Міддлтон).

У прес-службі додають, що в рамках офіційного візиту Президент України також проведе зустрічі зі спікером Палати громад парламенту Великобританії Ліндсі Гойлом, лорд-мером лондонського Сіті Вільямом Расселом. Також Володимир Зеленський відвідає Лондонську фондову біржу і зустрінеться з британськими інвесторами.

Також вже стало відомо про те, що Володимиру Зеленському вдалося домовиться з владою Великобританії про надання Україні матеріальної допомоги в розмірі 5.5 млн євро, про це повідомляє телеграм-канал Шептун.

У свою чергу міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів на які результати розраховує Україна в двосторонньому співробітництві з Великобританією

“Ми підпишемо угоду про політичну співпрацю, вільну торгівлю і стратегічне партнерство між нашими країнами. Документ дуже великий, комплексний, по суті це нова рамка наших взаємин. По-друге, будемо дуже серйозно говорити про співпрацю в секторі безпеки”, – сказав Кулеба.

Він додав, що нова угода базується на положеннях Угоди про асоціацію з ЄС, а також зазначив, що будуть створені нові можливості для торгівлі.

“Раніше у нас були стосунки з Британією, як однієї з найважливіших країн ЄС. Вийшовши з ЄС, Великобританія отримає більший простір для маневру, вона може бути жорсткіше в деяких питаннях. Нам це вигідно. Плануємо розвивати співробітництво і в секторі безпеки і оборони”, – зазначив міністр.

Джерело:korupciya.com

Терміново! Це сталось – просто у Британії, Зеленський домовився. Йому це вдалось – Перша леді там