“Нe в Тyрeччину, не на Мaльдiви”. Прeзидeнт Зеленський анонсував поїздку 120 нардепів “Слуги народу” на Дoнбaс

Народні депутати України від партії “Слуга народу” поїдуть на передову, а не на курорти Туреччини і Мальдівів, сказав президент України Володимир Зеленський.

Президент України Володимир Зеленський анонсував поїздку 120 депутатів партії “Слуга народу” на Донбас, щоб вони отримали інформацію про ситуацію на фронті від військових і місцевих жителів. Про це Зеленський заявив сьогодні, 20 жовтня, під час свого послання до Верховної Ради України.

“Завтра 120 депутатів партії “Слуга народу” поїдуть на Донбас. Не в Туреччину, не на Мальдіви, як колись. Депутати поїдуть на передову. І почують про ситуацію там не із соціальних мереж, а від наших військових і місцевих мешканців. Мир на Донбасі та деокупація Криму – мої ключові пріоритети”, – сказав Зеленський.

Президент не озвучив, які саме райони Донбасу відвідають депутати.

Зеленський додав, що завжди запрошує світових лідерів відвідувати не тільки Київ, а й Донецьку та Луганську області.

“Ми вже зробили це з Дональдом Туском, президентом Швейцарії пані Соммаругою, спецпредставником глави ОБСЄ Мартіном Сайдіком, послами Німеччини і Франції в Україні. Вони бачать реальну ситуацію там і передають її іншим нашим партнерам”, – заявив він.

У 2014 році, відразу після анексії Криму, Росія почала збройну агресію на сході України. Бойові дії тривають між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей, – з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на оприлюднені Україною факти і докази.

22 липня 2020 року тристороння контактна група погодила режим повного і всеосяжного припинення вогню на Донбасі від опівночі 27 липня. Президент України Володимир Зеленський зазначав, що Об’єднані сили на Донбасі відповідатимуть на ворожі обстріли і після настання перемир’я.

За словами начальника Генштабу – головнокомандувача Збройних сил України Руслана Хомчака, режим припинення вогню виконують з обох сторін, поодинокі випадки його порушення не мають системного характеру.

 

“Нe в Тyрeччину, не на Мaльдiви”. Прeзидeнт Зеленський анонсував поїздку 120 нардепів “Слуги народу” на Дoнбaс