Рано-вранці! Зеленський видав – шокуюче, треба збити: болюча новина. Кажу, як президент

Президент Зеленський опублікував відео з “Феофанії”, у якій він зараз лікується від коронавірусу. Глава держави розповів про своє самопочуття, а також наголосив на важливості карантину вихідного дня.

Потрібно збити динаміку захворюваності, – президент

Зеленський сказав, що рішення про карантин вихідного дня можна підтримувати або не підтримувати. Проте динаміку захворюваності треба збити, зазначив глава держави в оприлюдненому у телеграм-каналі зверненні.

Президент наголосив, що не треба доводити до ситуації, коли лікарям доведеться обирати, кого лікувати.

Ідеальних інструментів для зменшення зростання нема. Є болючий і ще більш болючий.Франція та Німеччина та багато країн вводять повні локдауни, не на суботу і неділю. І це ще гірше для економіки, аніж карантин вихідного дня, – сказав Зеленський.

Це – шанс уникнути повного закриття

На думку президента, карантин вихідного дня – це шанс уникнути повного закриття. Мовиться про 6 неробочих днів. А бізнесу уряд має надати програми та інструменти підтримки.

Не закритись, не звільняти людей, вистояти – це головне завдання. Уряд має зробити все, щоб ці три вікенди, ці 6 днів не стали критичними для малого та середнього бізнесу,– наголосив президент.

Він також зазначив, що ефективність карантину вихідного дня залежить від взаємодії бізнесу та влади – центральної та місцевої.

«Але у деяких мерів, на жаль, і я це констатую, продовжуються місцеві вибори. Вони думають не про кількість захворілих у своїх містах, а про кількість голосів у другому турі. А ми робимо непрості та інколи дійсно непопулярні кроки тому що боремося не за особисті рейтинги, а за життя українців. Коронавірус змушує нас приймати складні рішення», – нагадав Володимир Зеленський.

Президент також наголосив: у часи пандемії особлива увага звертається на здоров’я нації. Тому було вирішено розробити програму, яка сприяла б поліпшенню здоров’я громадян.

«Бути здоровим – бажання кожного з нас. І мною ініційована розробка національної програми «Здорова Україна». Моя глобальна ідея досить проста: держава має забезпечити людині, скажімо так, базовий набір для міцного здоров’я», – сказав він.

Глава держави зауважив, що йдеться не лише про фізичні речі, а й про корисні звички, профілактику, правильне харчування, активність.

«Це коли з дитинства українці долучені до спорту і продовжують займатися ним усе своє життя. Не тоді, коли можуть купити абонемент у фітнес-клуб, а коли мають можливість бігати, кататися на велосипеді, плавати, займатися будь-яким тренуванням. І це зручно, бо поруч із домом. І це модно, бо так роблять усі», – додав Президент.

Володимир Зеленський також розповів, що ідея щодо розробки такої програми виникла у нього під час спілкування зі звільненим з італійської в’язниці нацгвардійцем Віталієм Марківим, який у неволі весь час працював над підтримкою своєї фізичної форми.

Джерело:korupciya.com

Рано-вранці! Зеленський видав – шокуюче, треба збити: болюча новина. Кажу, як президент