Люди позаду мене стояли в приrоломшеній тиші з відкритим pотом та з витpіщеними очима. Випадок в магазині…

Сьогодні в супермаркеті:

Я хотів купити кави – забув запастися заздалегідь. На касі в черзі переді мною стояла літня жінка. Вона була непогано одягнена, але життя виразно залишило на її обличчі свої мітки.

Судячи з куплених продуктів, вона жила одна: буханець хліба, м’ясна нарізка, молоко і плитка шоколаду.

«2, 18 євро», – сказала дівчина на касі, порахувавши вартість всіх продуктів бабусі. Замість того, щоб дістати гаманець, покупниця полізла в кишеню, довго шукаючи в ньому потрібну суму, перебираючи дріб’язок.

Витягнувши нарешті гору монет, вона відчула, як терпіння касира і покупців, які стоять ззаду, поступово добігає кінця. Всю дрібницю бабуся, не замислюючись, віддала дівчині на касі. Перерахувавши, та відповіла: «50 центів не вистачає». «Це все, що у мене є», – відповіла бабуся. «Тоді Вам потрібно щось залишити». Жінка, поборовшись деякий час з вибором, вказала на плитку шоколаду.

До того моменту моє серце вже майже розбилося вщент, і я дав касиру знак про те, що заплачу за бабусю. Я непомітно простягнув дівчині 50 євро, на пальцях пояснивши, що здачу вона повинна дати старенькій. Слава Богу, касирка виявилася тямущою – швидко все зрозуміла.

Витягнувши чек, вона віддала бабусі солідну здачу зі словами: «Велике спасибі, всі оплачено». Люди позаду мене стояли в приголомшеною тиші чи з відкритим ротом, то чи з виряченими очима – точно не розгледів. Для мене було важливо не збентежити бабусю, даючи їй гроші безпосередньо. Я хотів, щоб вона знову відчула, що може багато чого собі дозволити, як, напевно, раніше.

Зі сльозами на очах бабуся запитала: «Ти хороша людина, можна я тебе обійму разок?» «Із задоволенням», – відповів я. Вона взяла свої продукти і попрямувала до виходу, знову посміхнувшись мені і подякувавши.

«Не могли б Ви зробити мені послугу?» – запитав я. Трохи здивувавшись, вона відповіла питанням на питання: «Але як я можу зробити тобі послугу?» «Будь ласка, йдіть знову в супермаркет і купіть собі все, що побажаєте. Так Ви зробите мене щасливішим », – сказав я, посміхнувшись. Бабуся кивнула, і я побажав їй приємного дня. Виходячи на вулицю, я побачив, як вона знову зайшла в супермаркет. Неймовірне відчуття.

Зробивши собі заповітну каву, я весь ранок думав про ту зустріч. Я був так вдячний долі, яка змусила мене забігти тоді в супермаркет. Для мене це «подія» обернулося чимось особливим, добрим, позитивним. Спасибі тобі, бабуся.

Чудовий день!

Майже півмільйона людей вже прочитали цей лист. Його особливість – опис того почуття, що виникає всередині, коли ми робимо щось неймовірно добре. Можливо, саме воно і здатне робити нас щасливими кожен день.

Люди позаду мене стояли в приrоломшеній тиші з відкритим pотом та з витpіщеними очима. Випадок в магазині…